Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggyel töltött túrógombóc diós bundában

Meggyel töltött túrógombóc diós bundában
Meggyel töltött túrógombóc diós bundában
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam már megszokott a maradék feldolgozás. Valamihez szükségem volt túróra, persze fél kilót vettem, és itt álltam a maradék 40 dekával. Nem vagyunk nagy túró fogyasztók, de ebbe a fogásba ugye biztosan kell a túró, hát így lett ez nekünk. Egyébként férjem, aki mindig ellentmond, amikor felkínálom a túrógombóc lehetőségét, kétszer is evett belőle.

hozzávalók / 4 adag

A gombóchoz

A bundázáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és 2-3 órára lefedve hűtőbe tesszük.
  2. A diót akkorára daráljuk, mint a panko és 2 ek dióolajon megpirítjuk.
  3. Sós vizet forralunk, kb. evőkanálnyi túrógombóc tészta közepébe belenyomunk egy szem magozott meggyet, vizezett kezünk között megformázzuk, megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig főzzük (egyszerre csak keveset tegyünk a vízbe, mert lehűtheti, és akkor szétázik).
  4. A megfőtt gombócokat a forró diós bundába helyezzük, megrázogatva, hogy mindenütt fedje a diós réteg.
  5. Meggylekvárral, creme fraiche-val, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 391
elküldve: 1
receptkönyvben: 301
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes túrógombóc, túrós gombóc diós bundában, túrógombóc meggyel töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lumiere
lumiere / lumiere Thu, 2014-06-19 09:52

Ó istenien sikerült! :) Én meggy helyett cseresznyét tettem bele, mivel most annak van szezonja, illetve panko helyett sima morzsát pirítottam amibe belecsempésztem egy pici barna cukrot. Köszi a receptet, máskor is tuti elkészítem. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-06-19 13:29

Biztosan tökéletes volt így is. A pankot csak azért írtam, mert nem veszem, hanem készítem otthon. Világért sem adnék annyi pénzt érte, mint amennyit elkérnek. Köszönöm, hogy tetszett a recept. Üdv: Évi néni

csato
csato Thu, 2012-07-12 14:12

Hol veszed a creme fraiche-t??Egy ideig árulták a Spárban aztán felszívódott.Sehol nem kapok.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-07-12 19:17

Tudod Te azt csinálni is ha 1:1 arányban a tejfölt és a tejszínt (anyagosat) összekeversz. Üdv: Évi néni

csato
csato Thu, 2012-07-12 19:28

Szia!
Hát lehet de ez eszembe se jutott.Akkor volt szerencsém evvel a cuccal találkozni mikor kint voltam a tesómnál Stockholmban ott nincs is tejföl ezt használják.Nem agyaltam az összetevőkön csak megláttam a Sparba utána és vettem.Szeretem.Köszi a választ és neked is jó hétvégét.üdv Csató

csato
csato Thu, 2012-07-12 14:05

Na megint egyből tudtam,h te vagy!Ránéztem mondom fogadjunk Évi"néni",és lám...............

511
tehéntúró 40 dkg
búzadara 50 g
finomliszt 6 dkg
tojás 2 db
1 csipet
xilit 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
meggy 20 dkg
dió 5 dkg
panko 5 ek
dióolaj 2 ek