r
Nosalty Logó

Meggyel töltött túrógombóc diós bundában

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Meggyel töltött túrógombóc diós bundában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz

A bundázáshoz

Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz

A bundázáshoz

Összesen 2039 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gombóchoz

A bundázáshoz

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.1 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4712.4 g
  • Cink
    1045 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    808 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    41 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    536.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1392 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2039 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.1 g
  • Cink
    105 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    81 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A bundázáshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, és 2-3 órára lefedve hűtőbe tesszük.
  2. A diót akkorára daráljuk, mint a panko és 2 ekdióolajon megpirítjuk.
  3. Sós vizet forralunk, kb. evőkanálnyi túrógombóc tészta közepébe belenyomunk egy szem magozott meggyet, vizezett kezünk között megformázzuk, megfőzzük. Ha feljött a víz tetejére, még 2 percig főzzük (egyszerre csak keveset tegyünk a vízbe, mert lehűtheti, és akkor szétázik).
  4. A megfőtt gombócokat a forró diós bundába helyezzük, megrázogatva, hogy mindenütt fedje a diós réteg.
  5. Meggylekvárral, creme fraiche-val, porcukorral megszórva kínáljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8239
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meggyel töltött túrógombóc diós bundában
Évi néni 1830 recept

Nálam már megszokott a maradék feldolgozás. Valamihez szükségem volt túróra, persze fél kilót vettem, és itt álltam a maradék 40 dekával. Nem vagyunk nagy túró fogyasztók, de ebbe a fogásba ugye biztosan kell a túró, hát így lett ez nekünk. Egyébként férjem, aki mindig ellentmond, amikor felkínálom a túrógombóc lehetőségét, kétszer is evett belőle.

Hozzávalók

A gombóchoz

A bundázáshoz

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?