r
Nosalty Logó

Túrófánk meggyöntettel

NS
Túrófánk meggyöntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fánkhoz

Az öntethez

535
Kalória
16.7g
Fehérje
76.5g
Szénhidrát
18.3g
Zsír
138.9g
Víz
61.1g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
37.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A fánkhoz

Az öntethez

Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1416.1 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 535 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5664.6 g
  • Cink
    652 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1209 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    2003 mg
  • Nátrium
    1081 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    305.9 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2820 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 2138 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A vajat/margarint kihabosítjuk a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojást, és tovább habosítjuk. Belekeverjük a túrót (ha szükséges, előzőleg villával szétnyomkodjuk), majd hozzáadjuk a sütőporral, sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet is.
  3. Ha szükséges, a szilikonformát kikenjük kevés olajjal (én kikentem), majd színültig töltjük a túrós tésztával (nem kell megijedni: nem lesz muffintészta állagú, teljesen össze fog állni a tészta).
  4. Aranybarnára sütjük.
  5. Amíg sülnek a fánkok, elkészítjük a meggyöntetet. A lecsepegtetett meggylé (vagy befőttlé) egy részét simára keverjük a keményítővel, a többit egy lábasban felforraljuk a cukorral. Ha mirelit meggyből készítjük, 1 dl vízzel kezdjük el főzni a már felengedett meggyet. Ha felforrt, besűrítjük a keményítővel, és mikor kihűlt, belekeverjük a likőrt/aromát.
  6. A kisült fánkokat még melegében, az öntettel együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 2×6

Szenvedélyesen vásárolom a sütőformákat! Az elmúlt év őszén szereztem be ezeket a szilikonos minikuglóf formákat, amikhez szintén szenvedélyesen keresgélem a jobbnál-jobb recepteket. Erre most az egyik kedvenc szakácskönyvemben találtam rá.

További receptek

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...