Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült túrós fánk aszalt szilvával

Sütőben sült túrós fánk aszalt szilvával
Sütőben sült túrós fánk aszalt szilvával
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy gyors, kitűnő desszert.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót alaposan összetörjük, hozzáadjuk a tojást, utána a tejet, és elkeverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk még az olajat, és az apróra vágott aszalt szilvát, a cukrot is.
  3. A tepsit kiolajozzuk, halmokat rakunk a masszából, és kisütjük.
  4. Mikor kihűlt, megszórjuk porcukorral és lekvárral kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 89
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

aszalt szilvás túrófánk, sütőben sült túrófánk, túrófánk lekvárral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1121
tehéntúró 25 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
napraforgó olaj 2 dl
sütőpor 1 csomag
cukor 5 csapott ek
finomliszt 3 bögre
aszalt szilva 10 dkg
lekvár/ dzsem 5 ek