Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrófánk Tomatotree konyhájából

Túrófánk Tomatotree konyhájából
Túrófánk Tomatotree konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, akár pihentetés nélkül is süthető, és gyorsan el is fogy. :) Nálunk a duplájából se marad másnapra! A forró olajba néha szabálytalan formák pottyannak, olykor kicsi farkincával - ezért egérke a neve. A túrófánkok belseje lágy marad, és ez éppen jól harmonizál a kívül aranybarnára sült réteggel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót villával áttörjük és belekeverjük a hozzávalókat. Lehetőség szerint fél óráig hűtőszekrényben pihentessük. (De semmi se történik, ha erre nincsen mód.)
  2. Olajat forrósítunk, és két kiskanál segítségével kis amorf fánkokat szaggatunk. Gyorsan sül, a másik oldalára fordítás után kiszedjük, majd  azonmód forrón porcukorba forgatjuk.
  3. Lekvárral kínáljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 821
elküldve: 3
receptkönyvben: 172
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egérke túrófánk, túrófánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

669
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 4 evőkanál
tojás 3 db
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
napraforgó olaj 2 dl
porcukor 5 dkg
lekvár/ dzsem 5 dkg