r
Nosalty Logó

Túró Rudi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Túró Rudi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 3333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.3 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    697 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5909.7 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1839 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.4 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    977 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    358 mg
  • Retinol - A vitamin:
    961 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 3333 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.6 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 224 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése:
  2. Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és az aljába méretre vágott sütőpapírt teszünk.
  3. A tojásokat és a cukrot 4 perc alatt robotgéppel fölhabosítjuk.
  4. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük és fakanállal óvatosan a tojáshabhoz forgatjuk.
  5. A tortaformába öntjük a masszát és 175 fokon 12 perc alatt megsütjük. Ha kész, kihűtjük.
  6. Töltelék készítése:
  7. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
  8. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
  9. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a tejfölt és a zselatinos vizet. Robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk és végül fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  10. Összeállítás:
  11. A piskótát kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt és miután a formát elmostuk és szárazra töröltük, visszatesszük bele.
  12. Megöntözzük 1 dl víz és 5 dkg cukor összemelegített keverékével, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral.
  13. A tortát 1 napig hűtőben tartjuk. Tálalás előtt késsel finoman körbevágjuk és kiszedjük a formából.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 3571
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 656539
  • Feltöltés dátuma: 2009. június 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Alig vártam a Stahl magazin megjelenését! Igényes, szép lap, de ahogy átböngésztem, sajnos Judit nagyon sok régi receptje köszönt vissza belőle:( Én csak újakat vártam volna! Öröm az ürömben, hogy így viszont újra rábukkantam egy nagy kedvencünk receptjére, ami felér több tucat Túró Rudival! Finom hűsító nyalánkság ebben a kánikulában.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...