r
Nosalty Logó

Kakaós túró rudi torta

Szitka
Kakaós túró rudi torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1262
Kalória
40.6g
Fehérje
135.5g
Szénhidrát
63.9g
Zsír
261.3g
Víz
393.3g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
102.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 5041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.5 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    261.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    151 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 1262 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.3 g

Zsír

  • Összesen
    255.5 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9854.1 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2027 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    3397 mg
  • Nátrium
    1624 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    542 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1045.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    853 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1999 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1264 micro
Összesen 5041 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojást habosra verjük a cukorral, beletesszük a lisztet, a sütőport és a kakaót. Kerek tortaformában megsütjük. Amikor kihűlt, kettőbe vágjuk, így két vékony piskótalapot kapunk.
  2. A krémhez a 2 dl tejfölt elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót, a citromhéjat, a levét, a vaníliás cukrot. A zselatint előkészítjük, a tejszínt felverjük. Ne verjük fel túl keményre, mert ha a túróval keverjük, akkor is keményedik. A zselatint belekeverjük a túrós krémbe, majd fakanállal beleforgatjuk a tejszínhabot.
  3. Az egyik piskótát beletesszük a kapcsos tortaformába, ráöntjük a krémet. Hűtőbe tesszük néhány órára. Amikor a teteje megköt, rátesszük a másik piskótalapot, visszatesszük a hűtőbe. Másnap levesszük a karimát, és leöntjük a tetejét csokival.
  4. A zselatin előkészítése: A zselatint néhány kanál vízzel leöntjük, megkeverjük, majd hagyni álljuk 5-10 percre. Mielőtt a krémhez kevernénk felmelegítjük, CSAK NE FORRALJUK!, és a krémbe keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Imádjuk a Túró Rudi tortákat. Több receptből állítottam össze a sajátomat. Májusban Nagyi szülinapjára készítettem egyet. Most névnapja lesz, tegnap felhívott, és megkért, vigyek egy olyan finom tortát, mint a múltkor. :) Ha már a nagyi dicséri... :D

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...