Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Turbó-tál

Turbó-tál
Turbó-tál
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem könnyű dolgom volt, mert adva volt a pörkölt és a borsós-hagymás bulgur, csupa előző napi maradék, amiket aztán felturbóztam, innen az elnevezés is. De hogy gondoljak azokra is, akik "nulláról" kezdik, összeállítottam egy közepesen konyhabarát változatot, ráérősebb napokra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A hozzávalókkal nagyon könnyen bűvészkedhetünk, mert a zöldségeket tetszőlegesen variálhatjuk és akár krumplival is összetörhetjük, ha nem akarunk még a bulgur vagy (rizs, hajdina) kifőzésével is bajlódni. A bulgurt a semmi máshoz nem hasonlítható íze és állaga miatt szeretem, ráadásul ripsz-ropsz elkészül és még egészséges is. Ha valaki nem szereti a húst, vagy szorít az idő, a ragut csak májból is elkészítheti, persze akkor abból arányosan többet használ. Ugyanígy a máj is elhagyható. De egyszer szívből ajánlom kipróbálni az eredeti receptet, mert valóban ízlelőbimbókat kényeztető étekkel van dolgunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés olajon megfuttatjuk és hozzáadjuk az kisebb kockákra darabolt húst.
  2. Fehéredésig nagy lángon pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici pirospaprikával hintjük majd felöntjük vízzel és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A másik hagymát csíkokra metéljük és egy mélyebb serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk az összezúzott fokhagymákat, majd amikor illatozni kezd, jöhet a borsó és a rózsáira szedett brokkoli. Pár percig hagyjuk a hagymás alapban pirulni, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ételízesítőt adunk hozzá és félpuhára főzzük a zöldségeket.
  4. Külön edényben sós vízben kifőzzük a felkockázott krumplikat és a bulgurt. ( rizst, hajdinát)
  5. Leszűrjük a zöldségeket, félretesszük a főzőlevet és  jöhet a bulgur (rizs vagy hajdina) és a botmixer. Ha túl sűrűnek bizonyulna, öntsünk hozzá a felfogott főzőléből. A püréhez keverjük az egész tojást és a sajtot, majd állandóan kevergetve kis lángon összefőzzük.
  6. Kevés olajon pár perc alatt a májszeletek mindkét oldalát rozsdásra sütjük, hogy a belseje se maradjon véres. Sózzuk, borsozzuk, majd felkockázzuk.
  7. Összeöntjük a leszűrt burgonyát, a pörköltöt és a májat, jól átforgatjuk és összemelegítjük.
  8. A püréből a tányérok közepére kupolákat halmozunk, és köré rendezzük a májas-husis egyveleget.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 613
elküldve: 0
receptkönyvben: 89
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kicsivik

Mióta szakács: 2011.04.27.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

májas-húsos ragu burgonyával és brokkolipürével, csirkeragu májjal és brokkolival, csirkés húsos zöldségragu, zöldséges-húsos ragu májjal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

GtheW
GtheW Fri, 2011-07-29 11:31

Ez itt kérem 10 maximális pontból 15-öt érdemel, mert 10-es az íz és 10-es a tálalás. Hogy a 15 hogyan jött ki, ne kérdezzék, helyette e finomságot főve egyék!

596
brokkoli 50 dkg
burgonya 4 db
zöldborsó 10 dkg
csirkemell filé 30 dkg
sertésmáj 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
bulgur 15 dkg
füstölt sajt 10 dkg
tojás 1 db
olívaolaj 0.5 dl
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint