Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Toszkán csirke Málna konyhájából

Toszkán csirke Málna konyhájából
Toszkán csirke Málna konyhájából
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és gondoltam megpróbálok egy nyarat varázsolni az asztalra :) A siker nem maradt el, a vacsora síri csendben telt el, csak a "hmm"-t lehetett hallani. Próbáljátok ki, remélem nálatok is ugyanilyen sikeres lesz. :) Jó étvágyat kívánok!

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két fokhagymával (zúzva) összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát, az olajbogyót és a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőbe (180-200 fok) tesszük lefedve, és kb. fél óráig sütjük.
  4. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. Kb. 2 kanál lisztet kevés főzőtejszínnel (elhanyagolható) és egy fél merőkanál paradicsomszósszal összekevertem, és visszaöntöttem. Visszahelyeztem a combokat, és fedő nélkül még kb. 15 percig sütöttem, amíg a combok teteje szép piros lesz.)
  5. Sült zöldséggel tálaltam, de tökéletes hozzá a rizs is az étel szaftossága miatt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Málna0502

Mióta szakács: 2014.10.17.
22 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos-fehérboros csirkecombok, csőben sült paradicsomszószos csirkecombok, sütőben sült csirkecombok fűszeres paradicsomszószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

577
csirkecomb 6 db
olívaolaj 3 ek
fehérbor 2 dl
sűrített paradicsom 150 g
paradicsomlé 4 dl
kakukkfű 4 szál
oregánó 3 szál
bazsalikom 6 levél
1 kávéskanál
bors 1 késhegynyi
olajbogyó 10 db
fokhagyma 6 gerezd