r
Nosalty Logó

Toszkán csirke Málna konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Toszkán csirke Málna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 2307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 98 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19824 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 577 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4826.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79294 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2307 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3392 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két fokhagymával (zúzva) összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát, az olajbogyót és a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőbe (180-200 fok) tesszük lefedve, és kb. fél óráig sütjük.
  4. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. Kb. 2 kanál lisztet kevés főzőtejszínnel (elhanyagolható) és egy fél merőkanál paradicsomszósszal összekevertem, és visszaöntöttem. Visszahelyeztem a combokat, és fedő nélkül még kb. 15 percig sütöttem, amíg a combok teteje szép piros lesz.)
  5. Sült zöldséggel tálaltam, de tökéletes hozzá a rizs is az étel szaftossága miatt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1258
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és gondoltam megpróbálok egy nyarat varázsolni az asztalra :) A siker nem maradt el, a vacsora síri csendben telt el, csak a "hmm"-t lehetett hallani. Próbáljátok ki, remélem nálatok is ugyanilyen sikeres lesz. :) Jó étvágyat kívánok!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?