r
Nosalty Logó

Toszkán csirke Málna konyhájából

NS
Toszkán csirke Málna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

577
Kalória
34.9g
Fehérje
14.8g
Szénhidrát
38.5g
Zsír
306.8g
Víz
181.4g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirke

Összesen 98 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1206.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    306.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    19824 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.7 g

Zsír

  • Összesen
    153.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4826.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1484 mg
  • Nátrium
    2569 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1227.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    339 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79294 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 2307 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3392 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 98 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét megmossuk, megtöröljük, sózzuk-borsozzuk, és olajon megpirítjuk mindkét oldalát.
  2. A fehérbort a paradicsomlével, a sűrített paradicsommal és két fokhagymával (zúzva) összekavarunk, majd hozzáöntjük a csirkéhez. Beletesszük a maradék fokhagymát, az olajbogyót és a fűszereket.
  3. Előmelegített sütőbe (180-200 fok) tesszük lefedve, és kb. fél óráig sütjük.
  4. Ha letelt az idő, kóstoljuk meg a levét, hogy a fűszerezés rendben van-e. (Én kicsit hígnak találtam a paradicsomszószt, ezért kivettem a combokat egy tányérra. Kb. 2 kanál lisztet kevés főzőtejszínnel (elhanyagolható) és egy fél merőkanál paradicsomszósszal összekevertem, és visszaöntöttem. Visszahelyeztem a combokat, és fedő nélkül még kb. 15 percig sütöttem, amíg a combok teteje szép piros lesz.)
  5. Sült zöldséggel tálaltam, de tökéletes hozzá a rizs is az étel szaftossága miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Szeretek új dolgokat kipróbálni, és gondoltam megpróbálok egy nyarat varázsolni az asztalra :) A siker nem maradt el, a vacsora síri csendben telt el, csak a "hmm"-t lehetett hallani. Próbáljátok ki, remélem nálatok is ugyanilyen sikeres lesz. :) Jó étvágyat kívánok!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...