r
Nosalty Logó

Gyors zöldséges csirke csőben sütve

jucuska44
Gyors zöldséges csirke csőben sütve
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1244
Kalória
78.9g
Fehérje
38g
Szénhidrát
87.3g
Zsír
688.1g
Víz
360.5g
Koleszterin
11.2g
Élelmi rost
16.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.9 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1837.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    688.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1630 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    5167 micro
  • β-karotin
    13002 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2771 micro
Összesen 1244 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    236.6 g

Zsír

  • Összesen
    261.9 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5512.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2497 mg
  • Nátrium
    1384 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    113.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2064.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4891 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    910 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    951 mg
  • Retinol - A vitamin:
    991 micro
  • α-karotin
    15500 micro
  • β-karotin
    39006 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    8314 micro
Összesen 3728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    428 micro
  • β-karotin
    1078 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Csirkét megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk, és sóval meghintjük.
  2. Metisztítjuk a sárgarépát, megmossuk, és hasábokra vágjuk.
  3. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, szép egyforma rózsákra szedjük.
  4. Kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk.
  5. Egy ovális jénait vagy egy magas falú tepsit kikenünk olajjal vékonyan.
  6. Beletesszük a sárgarépát, rá a csirke darabokat, közészórjuk a kelbimbót, és a tetejére tesszük a karfiolt.
  7. Az egészet egy kicsit megpergetjük sóval, fél deciliter vizet öntünk rá, és letakarjuk alufóliával.
  8. Sütőben kis lángon egy órát pároljuk.
  9. Amikor kivesszük, megszurkálunk egyegy zöldséget, hogy puha-e, és egy-egy húst.
  10. Ha puha, leöntjük az egészet a nagy pohár, jól összekavart tejföllel, és addig tesszük vissza fedetlenül a sütőbe, amíg szép piros nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x15

Nagyon meleg nyári vasárnap volt, és semmi kedvem nem volt a konyhában aszalódni. Így kitaláltam ezt az ételtm és nagyon korán reggel elkészítettem. Mire a család felébredtm már el is készült. Jól becsaptam őket, mert azt mondtam, ma nem főzök. Elérkezett az ebéd ideje, és a sütőből elővettem az ételt. Hatalmas sikere volt. Sokszor készítem más zöldségekkel is, mint zöldbab, zeller, karalábé. Sokszor 5-6 féle zöldséget is keverek. Vigyázni kell, ha zöldborsót teszünk bele, mert azt a befejezés előtt elég egy 10 perccel beletenni. Így kell tenni a morzsolt kukoricával is.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...