r
Nosalty Logó

Tortellini brokkolis gorgonzolás mártásban

Glaser
Tortellini brokkolis gorgonzolás mártásban
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
22g
Fehérje
52.4g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
102.2g
Víz
70.6g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1659.8 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    888 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6639.4 g
  • Cink
    206 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1497 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1546 mg
  • Nátrium
    3091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    209.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    409 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    218 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3551 micro
Összesen 1822 kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    676.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    362 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a szárát meghántjuk. Hosszában elfelezzük, kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk, megmossuk. A brokkolit 125 ml fövő, sós vízben 4 percig főzzük.
  2. A brokkoli 1/3-át kivesszük, a maradékot a fövő vízzel, tejszínnel és a gorgonzolával, botmixerrel pürésítjük. A szószt sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  3. A szószt elkeverjük a nyers tortellinivel és a maradék brokkolival. Egy vajjal kikent, tűzálló tálba öntjük, a parmezánt ráreszeljük.
  4. Betoljuk a 250 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 4 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy egyszerű, finom és gyors tésztarecept. Ha a brokkolis-gorgonzolás mártás túl sűrű, hígítsuk kevés zöldség alaplével.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek