r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás tortellini sütőben

Séfbácsi92
Spenótos-ricottás tortellini sütőben
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

842
Kalória
32.2g
Fehérje
93.1g
Szénhidrát
40.5g
Zsír
250.4g
Víz
105.8g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
19.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    250.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    1381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    37113 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 842 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    161.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7743.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1725 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2103 mg
  • Nátrium
    3286 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    372.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1001.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    974 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    149 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    327 micro
  • β-karotin
    5524 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    148451 micro
  • Lut-zea
    618 micro
Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8676 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A tortellinit megfőzzük a csomagoláson lévő utasítás szerint.
  2. Olívaolajon megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a kinyomott fokhagymát és a gombát. Pár percig sütjük, amíg a hagyma megpirul, és a gomba is puha lesz.
  3. Ha megpuhultak a hozzávalók, beleöntjük a sűrített paradicsomot és a kockákra vágott paradicsomot, ízesítjük a fűszerekkel, adunk hozzá egy ek lisztet, hogy sűrűbb legyen, majd pár percig főzzük, amíg megpuhul a paradicsom.
  4. A tortellinit beleöntjük egy sütésálló tálba, elterítjük, rákanalazzuk a szószt.
  5. A tetejét vastagon megszórjuk sajttal, és sütőbe tesszük. 200 fokon sütjük kb. 20 percig, amíg a sajt megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyorsan elkészíthető, laktató vacsora.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...