Tortellini

Tortellini

Leírás

A tortellini olasz töltött, gyűrű alakú tészta, mely Bolognából származik. Elnevezése (bolognai dialektusban turtlén) az olasz "torta" szó kicsinyítőképzős formájából ered. Napjainkban a világ minden részén ismerik és készítik. Általános hozzávalói: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás + 1 sárgája, só, olaj. Olaszországban gyakran szerepel, a karácsonyi menü részeként, a húsleves tortellinivel. A tortellinit üresen, szószban, levesben, vagy töltve fogyasztják. Még pizza is készül tortellinis feltéttel. Pikáns részlettel is szolgálunk: az egyik legenda szerint, egy vendégfogadó tulajdonosát annyira megérintette egy hölgy köldökének szépsége, melyet a kulcslyukon át csodált, hogy a konyhában rögtön megörökítette az utókor számára.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A frissen készített tortellinik néhány hétig állnak el, hűtőben tárolva; de kapható mélyhűtve is.

34 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek