Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torinói vagdalt

Torinói vagdalt
Torinói vagdalt
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges olasz ízeket!

hozzávalók / 4 adag

vagdalthoz

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét feldaraboljuk, és tejbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk. Ezután a darált húst egy nagyobb üvegtálba tesszük, és összedolgozzuk az áztatott zsemlével, a sóval, őrölt borssal, finomra vágott hagymával, tojással, 3 evőkanál zsemlemorzsával, 2 evőkanál olívaolajjal. Aztán hűtőbe tesszük, hogy összeérjen.
  2. Az orsó tésztát kifőzzük enyhén sós, olívaolajos vízben, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük.
  3. Egy nagyobb folpack fólián vagy sütőpapíron téglalap alakúra egyengetjük a fűszeres darált húst. A közepére halmozzuk csík alakban a kifőtt tésztát, és a fólia vagy sütőpapír segítségével a hús széleit a tésztára hajtva hengert készítünk belőle.
  4. Olívaolajjal bőven kikenünk egy méretes tepsit, és belehelyezzük a roládot. Ezután a húsroládot megkenjük olívaolajjal, és beszórjuk zsemlemorzsával, majd itt-ott olívaolajat csepegtetünk rá. Alufóliával letakarjuk a tepsit, és előmelegített sütőbe tesszük. Néha kivesszük a sütőből, belesünk a fólia alá, és amikor látjuk, hogy majdnem kész, levesszük a fóliát, meglocsoljuk a levével, és pirosra sütjük.
  5. A kész vagdaltat deszkára tesszük, és langyosra hűtjük. 10 cm-es darabokra vágjuk,tányérra tesszük, meglocsoljuk a paradicsomszósszal, és zellerlevéllel díszítve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x50 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 766
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
369 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tésztával töltött húsrolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
darált pulykahús 50 dkg
zsemle 2 db
tej 0.5 dl
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
négyszínű bors 1 kk
olívaolaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
tészta 5 dkg
zsemlemorzsa 5 ek
paradicsomszósz 39 dkg