r
Nosalty Logó

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Nikóka
Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 638 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 3185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Összesen 170 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    867.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 638 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1044 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4339.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1267.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    270 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    1066 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    128 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3859 micro
Összesen 3185 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Elkészítés

Vagdalthoz

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk a darált hússal.
  3. Betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

Zöldséges töltelékhez

  1. A rizst egy pici olajon kissé megpirítjuk, majd ízlés szerint sózzuk, és teszünk hozzá ételízesítőt. Felöntjük 2 dl vízzel, és megfőzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, majd ha a levét elfőtte, akkor hozzáadjuk a kukoricát és a borsót is. Kissé még pároljuk, és lezárjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a rizzsel.
  4. A darált husis keveréket kiterítjük egy fóliára, majd ráhalmozzuk a közepére a zöldséges rizst. A fólia segítségével henger alakúra formázzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe fordítjuk.
  5. A megmaradt olajjal megkenjük, öntünk alá egy pici vizet, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15×35
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges rizzsel töltött vagdalt
Nikóka 172 recept

Még régen olvastam egy újságban ezt a receptet, akkor elkészítettem, és most húsvét második ünnepére készítettem el megint, mert hidegen-melegen egyaránt finom. Meg már előző este bekevertem és tepsibe raktam, így másnap már csak sütni kellett. Mellé pedig csak salátát készítettem.

Hozzávalók

Vagdalthoz

Zöldséges töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek