Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölyös-zabos meggyes pite

Tönkölyös-zabos meggyes pite
Tönkölyös-zabos meggyes pite
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a meggyszezon! Ez a recept akár diétába is beilleszthető. A süti hagyományos: két lap között meggy a töltelék. Lehet almával is készíteni, de akkor meg kell párolni a gyümölcsöt.

hozzávalók / 8 adag

tészta

töltelék

tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta minden hozzávalóját összekeverjük, majd a tésztát pihentetjük 2-3 óra hosszat, de lehet egy éjszakán át is.
  2. A tésztát kettéosztjuk. Egy 30x35-ös tepsibe papírt mérünk, és ezen a papíron nyújtjuk ki az alsó lapot. Papírostól átemeljük a tepsibe.
  3. Zabkorpát és fahéjat szórunk rá (dió is lehet!), majd gurulhatnak a meggyszemek is jó szorosan, egy rétegben. Ismét fahéj és chiamag következik. Egészséges, és még a nedvességet is jól szívja.
  4. A 2. kinyújtott lap a tetejére kerül, és egy tojással lekenjük.
  5. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt szép barnára sül.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 174
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

RaiMa

Mióta szakács: 2018.06.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

meggyes lepény, gyümölcsös pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
finomliszt 150 g
rétesliszt 150 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 100 g
zabpehelyliszt 100 g
sütőpor 1 csomag
joghurt 2 dl
erythritol 100 g
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
margarin 200 g
citromhéj 1 citromból nyert
1 kávéskanál
vanília kivonat 1 teáskanál
meggy 1 kg
zabkorpa 50 g
chiamag 4 ek
fahéj 0 ízlés szerint
tojás 1 db