Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós-meggyes morzsás pitetorta

Túrós-meggyes morzsás pitetorta
Túrós-meggyes morzsás pitetorta
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt Férjem névnapjára készítettem meglepetésnek. Örült neki, és vitt magával belőle a munkába is.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg hideg vaj
  • 1 csipet só
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1-2 ek hideg víz

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs főzős vaníliás puding
  • 2 tojás+1 tojásfehérje
  • 1 dl hulala habtejszín
  • 0,5 citrom reszelt héja és leve
  • 50 dkg meggy (tisztított súly)
  • 1 tojássárgája
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet és a csipet sót összemorzsoljuk a kockára vágott, hideg vajjal. Ezután hozzáadjuk a cukrokat és a tojást. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk 1-2 ek hideg vízzel.
  2. Folpackba csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez kimagozzuk a meggyet, és összekeverjük 5 dkg porcukorral.
  4. Felverjük a szétválasztott tojások fehérjét kemény habnak.
  5. 2 tojássárgát egy edénybe teszünk, hozzátesszük a túrót, a porcukorból a maradék 10 dkg-ot, a vaníliás cukrokat, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a vaníliás pudingport és a tejszínt. Összekeverjük alaposan (én robotgéppel is rásegítettem). Ezután a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
  6. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a tortaforma, hogy pereme is legyen. A tortaforma aljába beleszabunk sütőpapírt.
  7. Belehelyezzük a formába a tésztát, és kiigazgatjuk, hogy mindenhol egyforma magas legyen. Beleöntjük a túrós tölteléket, elsimítjuk, majd megszórjuk a porcukros meggyel. A tészta 1/3 részét rámorzsoljuk, és megkenjük az 1 tojássárgával.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben kb 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
  9. Melegen, hidegen egyaránt finom desszert. 
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 073
elküldve: 4
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pitetorta, meggyes pite tortaformában, túrós meggyes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!