r
Nosalty Logó

Tejszínes-csokis torta tekiviki konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-csokis torta tekiviki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 4380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskótához

Krémhez

Összesen 280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    350 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1118.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 731 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    2101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    2775 mg
  • Nátrium
    1714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    754 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2597 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 4380 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Elkészítés

Piskótához

  1. Szokás szerint elkészítjük a kakaós piskótát. Egy 26 cm-es tortaformába tesszük,és készre sütjük (tűpróba).
  2. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a krémet: a csokit gőz fölött felolvasztjuk, és kihűtjük, amíg hűl a csoki, addig felverjük a tejszínhabot keményre, majd ha kihűlt a csoki, hozzákeverjük.
  3. A piskótát 3 lapra vágjuk, és a krém 3/4-vel megtöltjük.
  4. A maradék krémmel körbekenjük, és tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5324
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 22.

Receptkategóriák

A tejszínhabba szoktam rakni egy kis zselatint, hogy ne essen össze. 

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?