Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal rumos-banános szószban

Hal rumos-banános szószban
Hal rumos-banános szószban
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek trópusi gyümölcsökből trópusi ételeket főzni. Nemrég úgy döntöttem, kipróbálom én is a paleo diétát. Nem szeretek nem-paleós ételeket paleósítani, mert az soha nem lesz olyan, mint az eredeti. Inkább előbányásztam azokat a receptjeimet, amik eleve bepasszolnak ebbe az étrendbe. Ez a halas recept egyébként is nagy kedvencem volt, Florida délebbi részen szokott éttermekben előfordulni.

A rum lehet vagy sötét vagy kókuszos. A sötét rum (nem aranybarna!)  kizárólag valódi legyen, semmi esetre sem sütőrum!! A legeslegjobb a Meyer's rum, ami ugyan elég drága, de nagyon sokáig elég, mert intenzív íze miatt kevés kell belőle. Készíthető még esetleg fűszeres rumból is (pl. Captain Morgan), ekkor megint másfajta ízkombinációt kapunk.

hozzávalók / 2 adag

Hal

Rumos-banános szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük a kókuszolajat. A halfiléket papírtörlőn megszárítjuk, és mindkét oldalon megsózzuk.
  2. A kókuszlisztet egy lapos tányérra öntjük, és a halakat mindkét oldalon beleforgatjuk. (Ezt csak akkor tegyük, ha az olaj forró, mert a lisztes halat azonnal sütni kell.) A felesleget óvatosan lerázzuk, majd a serpenyőbe tesszük a filéket, és mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket.
  3. A szószhoz a banánt nagyon kevés vízzel (ezt majd elpárologtatjuk) összeturmixoljuk. Egy kisebb serpenyőbe öntjük. Hozzáadjuk a rumot (sötét rumból kevesebbet, különben keserű lesz), a kókusztejszínt, és elkezdjük forralni. Elpárologtatjuk az alkoholt, és mártás sűrűségűre besűrítjük. Aki szereti az édes-sós kontrasztot, egy csepp szójaszószt adhat hozzá.
  4. A halat tányérokra tesszük, és rákanalazzuk a mártást. Végül egy pici fahéjjal is megszórhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

banánszószos hal, paleo sült hal, kókuszos hal rumos banánmártásban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Thu, 2013-12-26 17:55

Kedves Nyamiii, orulok, hogy a recept emelte a karacsonyest fenyet nalatok. Van meg tobb hasonlo receptem, ha lesz idom, felteszem azokat is. Boldog Karacsonyt kivanok nektek is es jo pihenest!

Nyamiii
Nyamiii Wed, 2013-12-25 01:07

Kedves Boribon! Olyan izgalmasnak, és finomnak ígérkezett a recepted, hogy megleptem magam vele Karácsonyi vacsira. Azt kell mondjam felülmúlta minden várakozásomat( anyukám is megnyalta a száját, és kikönyörgött egyet magának, mikor miután megkóstolta, mondván, nem gondolta, hogy ilyen Isteni lesz :) ez a kis remekmű! Gondolkodtam mit tálaljak mellé, de ez egyszerűen így jó ahogy van, nem hiányzott semmi! Nem gyakran találkozik az ember ilyen tökéletes ízharmóniával! Köszönöm a receptet és ezt a remek estét ezzel az egyszerű, de páratlanul finom lakomával (merthogy rendesen laktató még ráadásul)!
Boldog Karácsonyt! Minden gasztrománnak kötelező darab!!!!!!

371
hal 400 g
kókuszliszt 4 evőkanál
kókuszolaj 2 ek
4 csipet
banán 1 nagy db
kókuszkrém 3 teáskanál
rum 2 ek
fahéj 1 csipet