Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhalfasírt

Tonhalfasírt
Tonhalfasírt
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször hallottam erről a fasírtról, hogy ez a legjobb, mert főtt burgonya van benne. Receptet még sehol nem találtam, de végre csak előkerült valahonnan. Ezt a TV-ben mutatták, és mivel húslevest főztem, a benne lévő krumplit feláldoztam erre a kísérletre. Hogy tényleg ez a legjobb halfasírt vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Nálunk biztos, hogy ez a változat lesz készítve ezek után.

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

Barna rizs köretet ajánlok hozzá. Amikor panírozzuk, két evőkanál segítségével tudjuk a zsemlemorzsába rakni, mert nagyon híg a massza.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnakockákat kiszedjük, félrerakjuk.
  2. A hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
  3. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A fasírthoz a hozzávalókat óvatosan egybekeverjük, kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába, rárakjuk a sütőlemezre.
  4. Berakjuk a forró sütőbe, és megsütjük. (Én 20 perc után megfordítottam, hogy szép piros legyen mindkét oldalon.)
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 923
elküldve: 0
receptkönyvben: 270
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

burgonyás halpogácsa, krumplis halfasírt

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dius1107
dius1107 Mon, 2012-08-06 09:25

Szia!Ezt kipróbálom,fincsi lehet,az pedig a recept megkoronázása,h nem bő olajban kell kisütni:)!!

witch
witch / witch Mon, 2012-08-06 14:14

Orulok, hogy tetszik! Remelem, hogy izleni is fog. :)
Mar eleg reg ota amit csak lehet nem olajban sutok.
Van amikor az a problema, hogy akkor nagyon szaraznak
tunik az etel. Ez a fasirt amikor egybekevered, lagynak
fog latszani, de ugy jo, mert sutes utan igy marad szaftos.

346
bacon 2 szelet
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 1 db
majonéz 7 ek
mustár 2 tk
cukor 0.5 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tonhalkonzerv 40 dkg
burgonya 1 db
0.5 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
zsemlemorzsa 5 dkg
parmezán sajt 5 dkg
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek