adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A fasírthoz
A panírozáshoz
-
5 dkg zsemlemorzsa
-
5 dkg parmezán sajt
-
bors ízlés szerint
A sütéshez
-
2 ek olívaolaj
344
Kalória
26.1g
Fehérje
11g
Szénhidrát
21.4g
Zsír
77.2g
Víz
51.4g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
2g
Cukor
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A fasírthoz
-
6g bacon22 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
13g majonéz69 kcal
-
2g mustár1 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
67g tonhalkonzerv132 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
1g só0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
A panírozáshoz
-
8g zsemlemorzsa33 kcal
-
33 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
344
kcal
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A fasírthoz
-
34g bacon134 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
77g majonéz412 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
400g tonhalkonzerv792 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
3g só0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
A panírozáshoz
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
2053
kcal
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
A fasírthoz
-
3.8g bacon15 kcal
-
5.6g vöröshagyma2 kcal
-
6.1g tojás8 kcal
-
8.6g majonéz46 kcal
-
1.1g mustár1 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.7g citromhéj0 kcal
-
44.5g tonhalkonzerv88 kcal
-
11.1g burgonya6 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5g petrezselyem2 kcal
A panírozáshoz
-
5.6g zsemlemorzsa22 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
-
0g bors0 kcal
A sütéshez
-
1.8g olívaolaj16 kcal
Összesen
229
kcal
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1348.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 144 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 320 mg
-
Nátrium 785 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 11 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 77.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 188 micro
-
K vitamin: 155 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 386 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 461 micro
Összesen
344
kcal
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 156.4 g
Zsír
-
Összesen 128.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8093.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 354 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1919 mg
-
Nátrium 4709 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 66.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 463 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 1131 micro
-
K vitamin: 930 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2314 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2767 micro
Összesen
2053
kcal
- 19% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 900.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 524 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 51.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 126 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 308 micro
Összesen
229
kcal
Elkészítés
A fasírthoz
- A szalonna zsírját kiolvasztjuk, a szalonnakockákat kiszedjük, félrerakjuk.
- A hagymát megpirítjuk, levesszük a tűzről, hagyjuk hűlni.
- A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt kikenünk olívaolajjal. A fasírthoz a hozzávalókat óvatosan egybekeverjük, kb. 5 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába, rárakjuk a sütőlemezre.
- Berakjuk a forró sütőbe, és megsütjük. (Én 20 perc után megfordítottam, hogy szép piros legyen mindkét oldalon.)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 30 p
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Többször hallottam erről a fasírtról, hogy ez a legjobb, mert főtt burgonya van benne. Receptet még sehol nem találtam, de végre csak előkerült valahonnan. Ezt a TV-ben mutatták, és mivel húslevest főztem, a benne lévő krumplit feláldoztam erre a kísérletre. Hogy tényleg ez a legjobb halfasírt vagy sem, azt mindenki maga döntse el. Nálunk biztos, hogy ez a változat lesz készítve ezek után.