Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajttal töltött zellerszár

Krémsajttal töltött zellerszár
Krémsajttal töltött zellerszár
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti sonka érkezése előtt szükségünk lesz még egy áthidaló, közbülső fogásra is. Roppanós zellerszárcsíkokat töltök baconös-újhagymás sajtkrémmel. Idáig csak mártogatóst készítettem a zellerszárhoz, de mostantól gyakran fogom ebben a változatban tálalni!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a fogást biztosan még sokszor bevetem, nagyon jó lesz szülinapra és baráti összejövetelekre is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont vágjuk apró kockára, és pirítsuk meg egy serpenyőben. Szűrjük le a zsírjáról, és tegyük félre, hogy teljesen lecsöpögjön és kihűljön.
  2. Közben tisztítsuk meg a zellerszárat, és vágjuk mindegyiket 2-3 darabba, úgy 5-6 centisre.
  3. Az újhagymát vágjuk apró csíkokba, majd öntsük egy keverőtálba. Egy keveset hagyjunk meg a díszítésre.
  4. Adjuk hozzá a krémsajtot, egy evőkanál dijoni mustárt, a kihűlt bacon kockákat (ebből is hagyjunk egy kicsit a díszítéshez), reszeljünk hozzá egy fél citrom héját, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd egy-két mozdulattal keverjük össze.
  5. Ezzel az ízesített krémsajttal töltsük meg a pucolt zellerszár darabokat, és helyezzük őket egy kínálótálra.
  6. Díszítsük őket bacon- és újhagyma darabkákkal, szórjuk meg frissen őrölt rózsaborssal, és ízlés szerint sárgarépa karikákkal vagy apróra vágott zellerlevéllel. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 792
elküldve: 1
receptkönyvben: 170
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

krémsajtos zellerszár, zellerszár tapas

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

215
halványító zeller 8 közepes szár
bacon 4 szelet
krémsajt 180 g
dijoni mustár 1 ek
újhagyma 4 közepes db
citromhéj 0.5 citromból nyert
rózsabors 1 teáskanál