Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darakása lepény spenóttal és tükörtojással

Darakása lepény spenóttal és tükörtojással
Darakása lepény spenóttal és tükörtojással
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet egy olasz receptes magazinban találtam, nagyon érdekesnek tűnt, így elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek, így ez a recept is többször lesz majd nálunk elkészítve.

hozzávalók / 2 adag

A lepényhez

A spenóthoz

A tükörtojáshoz

A tálaláshoz

ajánlat

Kis könnyű vacsora. A spenótba még dobhatunk a végén egy kis darabka vajat, ettől még finomabb lesz.

A kemény sajtot kedvünk és ízlésünk szerint variálhatjuk, kitűnő goronzolával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, sózzuk, majd a grízt nagyon sűrűre főzzük. Gluténmentes gríz esetén lehet, hogy több tej, illetve gríz fog kelleni hozzá, de ezt már szemre látjuk. (Az eredeti recept rendes búzadarával készült, azzal nem készítettem el.) Ha jó sűrű, akkor levesszük a tűzről, belekeverjük a pecorino sajtot, a vajat és 1 tojást is, jól beledolgozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Közben 1 nagyobb serpenyőben a kiolvasztott spenótot feltesszük a tűzre, hozzáadunk 4 evőkanál olajat, a megtisztított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk majd kis lángon hagyjuk párolódni. Néha-néha megkeverjük.
  3. Ha kihűlt a darakásánk, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, szépen ellapítjuk, kb. 1,5 cm vastagságra, és mehet is be az előmelegített sütőbe 25 percre.
  4. Közben a kemény sajtokat vékony kis darabokra metéljük, 25 perc után a tepsis darakása tetejére szórjuk, közben ellenőrizzük, hogy megsült-e, nem-e nyers még. Sajtostul még 5 percig sütjük.
  5. Egy kisebb serpenyőben a szezámmagokat olaj nélkül megpirítjuk, majd egy kis tálra helyezzük.
  6. Ezután elkészítjük a tükörtojást ugyanebben a serpenyőben, 1 evőkanál olajat felhevítünk, szétforgatjuk az olajat, majd a 2 tojást óvatosan beletörjük, hogy a sárgája ne essen szét, és kis lángon (én csak az egyik oldalról) készre sütjük, a sárgáját csipet sóval megszórjuk.
  7. Már csak a tálalás hiányzik, a darakása lepényt felkockázzuk, tányérra helyezzük. Óvatosan rárakjuk a kész tükörtojást. Köretnek mellé mehet az összekevert spenót, amit reszelt parmezánnal és a szezámmaggal díszítünk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 039
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

darakása pite spenóttal és tükörtojással, gluténmentes darakása pite spenóttal és tükörtojással, sajtos daralepény tükörtojással és spenóttal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1355
tej 0.5 l
0 ízlés szerint
gluténmentes gríz 100 g
pecorino sajt 50 g
tojás 1 db
vaj 60 g
sajt 100 g
spenót 500 g
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
napraforgó olaj 1 ek
1 csipet
parmezán sajt 20 g
olívaolaj 5 ek
szezámmag 2 teáskanál