r
Nosalty Logó

Kolbászos-póréhagymás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kolbászos-póréhagymás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 183 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1257 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1031 micro
Összesen 471 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    193.9 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7541.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    4674 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    647 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2677 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6186 micro
Összesen 2829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    403 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Golyót formázunk belőle, majd celofánba csomagolva 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. 10 perc elteltével a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát a pitetálba helyezzük, alufóliát terítünk rá, és nehezékként beborítjuk babbal/rizzsel vagy kifejezetten erre a célra szolgáló sütőgolyócskákkal.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a nehezéket és az alufóliát eltávolítjuk, és még 10 percig sütjük.

Töltelék

  1. A póréhagymát és a kolbászt felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és pár perc alatt megfonnyasztjuk rajta a póréhagymát. A hagymát kiszedjük a serpenyőből, félretesszük, és a kolbászt is megpirítjuk a serpenyőben.
  2. A tojásokat a natúr joghurttal, sóval, borssal, szerecsendióval egyneműre keverjük egy kézi habverő segítségével.
  3. A póréhagymát és a kolbászokat elrendezzük a pitetésztán, majd ráöntjük a joghurtos keveréket úgy, hogy mindenhova jusson belőle. Reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük a pitét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2420
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem állítom, hogy egy átlagos hétköznap este nekiállnék elkészíteni ezt a pitét, mert bár nem bonyolult, mégis több lépésből áll, és kissé időigényes az elkészítése. Néha azonban egy finom vacsoráért megéri kivételt tenni, és munka után még ténykedni egy kicsit a konyhában.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek