r
Nosalty Logó

Surimis onigiri

Cesill
Surimis onigiri
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

834
Kalória
22.2g
Fehérje
163.6g
Szénhidrát
8.2g
Zsír
86.9g
Víz
15g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
567.4mg
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 834 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

  1. A sima "A" rizst a lábasba tesszük, és hideg vízzel egyszer-kétszer átmossuk. Kétszeres mennyiségű hideg vízben, fedő alatt feltesszük főni, majd mikor felforrt, elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy magába szívhassa a vizet.
  2. Ezalatt a surimi csíkokat kiszedjük a műanyagból, elfelezzük, és szálaira bontjuk egy kis müzlis tálba. Rátesszük a majonézt, és jól elkeverjük. Aki szereti pici wasabival is turbózhatja a majonézt.
  3. A nori lapokat tetszőleges csíkokra vágjuk ollóval vagy éles késsel. (Szerintem a legegyszerűbb a felezős módszerrel, tehát az algalapot félbehajtom, elvágom, majd a felet is elfelezem, amíg kellő széles csíkot kapok.)
  4. A rizsecetben feloldjuk a cukrot, majd a még forró, de már megfőtt rizsre öntjük, és jól elkeverjük.
  5. A langyosra hűlt rizsből kiveszünk fél csészényit, és egy kis labdát formálunk belőle. A labda közepét benyomjuk, ide teszünk egy teáskanállal a töltelékből. A rizst a töltelékre simítjuk, és megformázzuk a háromszöget úgy, hogy a tenyerünkre fektetjük a belső ujjpercünk és a tenyerünk ujjaink felé eső részére. A tenyerünket finoman összehajtjuk, mintha könyvet fognánk. A másik kezünket, mint egy háztetőt a rizs fölé tesszük, és finom mozdulatokkal kialakítjuk a formát. Fordítunk rajta egy oldalnyit, és így folytatjuk, amíg ki nem alakul a jellegzetes forma. Ne nyomjuk túl erősen, mert szétesik. Végül a nori lapot az egyik oldalára tesszük úgy, hogy meg tudjuk fogni annál fogva.
  6. Aki bizonytalan magában vegyen egy kis folpackot, ugyanúgy fél csésze langyos rizst tegyen bele, majd a sarkokat egymáshoz hajtva tekerjük meg, míg egy gombócot kapunk. Nyissuk szét a folpackot, nyomjuk az ujjunk a rizs közepébe, és tegyük bele a teáskanálnyi tölteléket. A rizst egyengessük a töltelékre, majd a folpackot összezárva ismét préseljük gombóccá. A fóliából kivéve simítsuk rá a norit.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p

Egy kedves barátommal szusi délutánt tartottunk, és ott készítettük először ezeket a finomságokat. A formázása szerintem könnyebb, mint a makiké, de lehet csak azért érzem annak, mert már előtte három héttel bújtam a netet a formázós videókért. Aki úgy érzi, nincs kézügyessége ehhez, nyugodtan használjon folpackot, és háromszögek helyett gombócokat készítsen.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek