r
Nosalty Logó

Surimis onigiri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cesill
Surimis onigiri
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    811 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 834 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sima "A" rizst a lábasba tesszük, és hideg vízzel egyszer-kétszer átmossuk. Kétszeres mennyiségű hideg vízben, fedő alatt feltesszük főni, majd mikor felforrt, elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk pihenni 15-20 percet, hogy magába szívhassa a vizet.
  2. Ezalatt a surimi csíkokat kiszedjük a műanyagból, elfelezzük, és szálaira bontjuk egy kis müzlis tálba. Rátesszük a majonézt, és jól elkeverjük. Aki szereti pici wasabival is turbózhatja a majonézt.
  3. A nori lapokat tetszőleges csíkokra vágjuk ollóval vagy éles késsel. (Szerintem a legegyszerűbb a felezős módszerrel, tehát az algalapot félbehajtom, elvágom, majd a felet is elfelezem, amíg kellő széles csíkot kapok.)
  4. A rizsecetben feloldjuk a cukrot, majd a még forró, de már megfőtt rizsre öntjük, és jól elkeverjük.
  5. A langyosra hűlt rizsből kiveszünk fél csészényit, és egy kis labdát formálunk belőle. A labda közepét benyomjuk, ide teszünk egy teáskanállal a töltelékből. A rizst a töltelékre simítjuk, és megformázzuk a háromszöget úgy, hogy a tenyerünkre fektetjük a belső ujjpercünk és a tenyerünk ujjaink felé eső részére. A tenyerünket finoman összehajtjuk, mintha könyvet fognánk. A másik kezünket, mint egy háztetőt a rizs fölé tesszük, és finom mozdulatokkal kialakítjuk a formát. Fordítunk rajta egy oldalnyit, és így folytatjuk, amíg ki nem alakul a jellegzetes forma. Ne nyomjuk túl erősen, mert szétesik. Végül a nori lapot az egyik oldalára tesszük úgy, hogy meg tudjuk fogni annál fogva.
  6. Aki bizonytalan magában vegyen egy kis folpackot, ugyanúgy fél csésze langyos rizst tegyen bele, majd a sarkokat egymáshoz hajtva tekerjük meg, míg egy gombócot kapunk. Nyissuk szét a folpackot, nyomjuk az ujjunk a rizs közepébe, és tegyük bele a teáskanálnyi tölteléket. A rizst egyengessük a töltelékre, majd a folpackot összezárva ismét préseljük gombóccá. A fóliából kivéve simítsuk rá a norit.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 12602
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Ajánló

Én imádom ezt vinni munkába, mert laktató és jól dobozolható, de mivel bármit használhatunk tölteléknek, akár egy jó kis előétel, vagy édesen desszert is lehet belőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Surimis onigiri
Cesill 4 recept

Egy kedves barátommal szusi délutánt tartottunk, és ott készítettük először ezeket a finomságokat. A formázása szerintem könnyebb, mint a makiké, de lehet csak azért érzem annak, mert már előtte három héttel bújtam a netet a formázós videókért. Aki úgy érzi, nincs kézügyessége ehhez, nyugodtan használjon folpackot, és háromszögek helyett gombócokat készítsen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?