Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tök 7. - gombás

Töltött tök 7. - gombás
Töltött tök 7. - gombás
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg  zöldség érik a kertünkben, s minden napra jut egy újabb friss zöldség, aminek elkészítése kihívás nekem, és ízletes étel a családomnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegák hús nélkül is készíthetik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt 5 cm-es kör alakú darabokra vágjuk, kivájjuk, a gombát, hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felszeleteljük.
  2. 5 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, s mikor megdinsztelődött, beleborítjuk a gombát, s a darált húst.
  3. Megízesítjük kevés sóval, borssal, delikáttal. Szinte készre pároljuk, majd két nagy evőkanállal kiszedünk belőle. (Ebből lesz a szósz a tetején.)
  4. A visszamaradt masszához tesszük a kevés rizst, s még ezzel is pároljuk. Bőven megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Mikor mindezzel kész vagyunk, a maradék vajjal kikenjük a sütőtálat, s esteleg kevés hagymakarikát szeletelünk az aljára. Beleállítjuk a tökkarikákat, s mindegyiket megtöltjük a gombás-rizses-húsos masszával, s aláöntünk 1 dl száraz fehérbort, majd alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük. A tejfölt összeforraljuk a tárkonylevelekkel, majd az előzőleg kiszedett gombás masszához keverjük. Ezt a keveréket 10 perc sülés után a tökre öntjük, majd kb. 10 percig még így is sütjük.   

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 631
elküldve: 3
receptkönyvben: 134
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

annazsofi

Mióta szakács: 2008.10.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött tök hússal, töltött tök gombás szósszal, gombás töltött tök

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

borzash
Borzas / borzash Sat, 2012-07-28 15:58

Ez a recept zseniális! Nekem kimaradt egy karika tök (nem fért bele a tepsibe), amit végül beleaprítottam a töltelékbe, dobott rajta; plussz a végén reszeltem rá egy kis sajtot.
Könnyű nyári étel, isteni lett, ízlett mindenkinek, köszönet a receptért! :)

lvali
lvali Sun, 2010-07-11 21:21

ma kiprobaltam a receptet es nagyon jol sikerult,igen finom lett.koszi a receptet.

641
közönséges tök 1 közepes db
gomba 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
zöldpaprika 0.5 db
paradicsom 1 kis db
rizs 6 dkg
darált pulykahús 25 dkg
tejföl 5 dl
vaj 10 dkg
fehérbor 1 dl
tárkony 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint