r
Nosalty Logó

Töltött tök 7. - gombás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
annazsofi
Töltött tök 7. - gombás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 650 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    549 micro
Összesen 650 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.9 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3443.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1932.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1423 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1329 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 2592 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt 5 cm-es kör alakú darabokra vágjuk, kivájjuk, a gombát, hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymátfelszeleteljük.
  2. 5 dkg vajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a paprikát, paradicsomot, fokhagymát, s mikor megdinsztelődött, beleborítjuk a gombát, s a darált húst.
  3. Megízesítjük kevés sóval, borssal,delikáttal. Szinte készre pároljuk, majd két nagy evőkanállal kiszedünk belőle. (Ebből lesz a szósz a tetején.)
  4. A visszamaradt masszához tesszük a kevés rizst, s még ezzel is pároljuk. Bőven megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel.
  5. Mikor mindezzel kész vagyunk, a maradék vajjal kikenjük a sütőtálat,s esteleg kevés hagymakarikát szeletelünk az aljára. Beleállítjuk a tökkarikákat, s mindegyiket megtöltjük a gombás-rizses-húsos masszával, s aláöntünk 1 dl száraz fehérbort, majd alufóliával lefedjük.
  6. Előmelegítettsütőbe tesszük. A tejfölt összeforraljuk a tárkonylevelekkel, majd az előzőleg kiszedett gombás masszához keverjük. Ezt a keveréket 10 perc sülés után a tökre öntjük, majd kb. 10 percig még így is sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14995
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 09.

Ajánló

Vegák hús nélkül is készíthetik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött tök 7. - gombás
annazsofi 4 recept

Rengeteg  zöldség érik a kertünkben, s minden napra jut egy újabb friss zöldség, aminek elkészítése kihívás nekem, és ízletes étel a családomnak.

Hozzászólások (4)

annazsofi

A tök belsejét természetesen kikaparjuk, megszabadítjuk a magjától

lvali

ma kiprobaltam a receptet es nagyon jol sikerult,igen finom lett.koszi a receptet.

annazsofi

Szia! Örülök, hogy ízlett! Üdvözöllek!

Borzas

Ez a recept zseniális! Nekem kimaradt egy karika tök (nem fért bele a tepsibe), amit végül beleaprítottam a töltelékbe, dobott rajta; plussz a végén reszeltem rá egy kis sajtot. Könny? nyári étel, isteni lett, ízlett mindenkinek, köszönet a receptért! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.