r
Nosalty Logó

Fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfilé

NS
Fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfilé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfiléhez

A fűszervajhoz

Panírozáshoz

705
Kalória
34.5g
Fehérje
33.2g
Szénhidrát
47.5g
Zsír
125.8g
Víz
172.1g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfiléhez

A fűszervajhoz

Panírozáshoz

Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfiléhez

A fűszervajhoz

Panírozáshoz

Összesen 1408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfiléhez

A fűszervajhoz

Panírozáshoz

Összesen 259 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    233 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 705 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1654.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    251.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    465 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1748 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 1408 kcal
  • 15% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 259 kcal

Elkészítés

A fűszervajjal töltött morzsás csirkemellfiléhez

  1. A csirkemellet kifilézzük, így két darab lesz belőle, minkettőt úgy vágjuk be, hogy szét lehessen hajtani, mint egy könyvet.
  2. A csirkemellekre fóliát teszünk, és nagyon finoman kiklopfoljukúgy, hogy ki ne szakadjon a csirkemell, majd enyhén megsózzuk.
  3. Összeállítjuk a fűszervajat: a megtisztított fokhagymát összenyomjuk, a petrezselymet lemossuk, apróra vágjuk,és mindkettőt a vajhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a vajat jól kikeverjük.
  4. A vajból kicsi rudacskákat formázunk és a lapított csirkemell egyik szélére rakjuk, beletekerjük a csirkemellbe,a széleit beegyengetjük, hogy szép tekercset kapjunk.
  5. Óvatosan bepanírozzuk, először a lisztbe, vékony réteggel, majd a pici tejjel kevert tojásba, és végül a morzsába, ez se legyen túl vastag.
  6. Jénai vagy kerámia tálra helyezzük a tekercseket, és 180fokon szép aranybarnára sütjük. Afűszervaj kissé ki fog folyni a húsból, ezzel kell locsolgatni.
  7. Vajas párolt zöldségekkel isteni finom, illetve ha maradt meg egy pici fűszervaj, akkor abban párolt burgonyával is nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerettünk volna valami egyszerű, de mégis kicsit különleges hétvégi nyári ebédet összedobni. Ez sikeredett belőle, tényleg nagyon egyszerű és attól, hogy nem bő zsírban van kirántva a csirkemell sokkal szaftosabb és sokkal egészségesebb, mégis a rántott csirke ízét idézi. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...