Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltelék húsokhoz

Töltelék húsokhoz
Töltelék húsokhoz
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tekintettel anyukámra, aki 25 éve vegetáriánus, mi ezt nem a husiba, hanem a husi mellé szoktuk enni egy kis dinsztelt káposztával vagy egy kis káposztás rizzsel. :) Nagyon finom, tipikusan csak Karácsonykor előforduló étel nálunk.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket tejben megáztatjuk.
  2. A zsírt felmelegítjük, majd beletesszük a kicsavart zsemléket.
  3. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk 4 db tojást. Elkeverjük, majd lassú tűzön kicsit átdinszteljük.
  4. Rakunk bele egy csokor petrezselyemzöldet.
  5. 3 db tojást megfőzünk, apróra vágjuk, és a dinsztelés után beletesszük a töltelékbe.
  6. Őzgerincformába rakjuk, és 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje kicsit meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 35 524
elküldve: 7
receptkönyvben: 162
elkészítve: 8/14
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hústöltelék, tojásos töltelék, töltelék hús mellé

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miki42
Miki42 Sat, 2013-02-23 10:09

Kedves b-ors !

Recepted megtetszett, és gondoltam meglepem vele a feleségem.
Már el is készítettem. igazán egyszerű és finom. Szerintem a töltött húsok
tölteléke sokszor finomabb mint maga a hús amit töltünk vele.
Én kicsit megturbóztam, mert töltött "egybe fasírt" módjára füstölt virslit tettem a közepébe.
Alkalomadtán képet is teszek fel róla.
Köszönöm a segítséget.

Üdv Miki

manócska2010
manócska2010 Tue, 2013-02-05 07:59

Szia! Szeretném elkészíteni ezt a finomságot. :) De kisfiam tejérzékeny, szerinted ha helyettesítem a tejet vízzel úgy is finom lesz? Próbáltad már esetleg? Köszönöm és Üdv Manó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-02-05 12:43

Kedves Manó!
Persze! A tej csak áztatás miatt van, ízben semmi jellegzetessége! Sőt ha jól emlékszem egyszer a nagymamám is vízzel csinálta mert nem volt otthon tej:)
Azért kérhetek majd egy beszámolót? Nagyon kíváncsi vagyok :)
Orsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-01-06 14:49

Nagyon guszta, és annyira finomnak tűnik, szeretjük a tölteléket mi is külön.
Köszi a receptet és a káposztás rizsét is!! :-O :-O
Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-01-06 15:26

Kedves Éva-Anyóca!
Akkor örülök hogy nem vagyok egyedül aki külön eszi a tölteléket :)
Jó étvágyat mindkettőhöz de előbb persze jó sütögetést kívánok Neked:)
Orsi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-01-08 13:37

Kedves b-ors!
Köszönöm szépen! :-O
Sokszor ott lesek a töltött húsok felett, hogy hová lett a bőr alá tett töltelék,mondjuk ha csirkecomb a töltés tárgya? :-O
A hús ott, töltelék elszállt, a gyerekeim válasza: nem tom, én nem voltam anya, stb.,....:-O
Ezért külön készítettem, és mindig elsőnek az fogy el,...ezért millió köszi a tölteléked recijéért, és kipróbálom azt a káposztás rizst, guszta és biztos fincsi is.:-O
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

Szuszka
Szuszka Fri, 2013-01-04 21:22

Szia!
Szeretné megkérdezni mi az a káposztás rizs???
Köszi Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-01-04 22:09

Kedves Zsuzsi!
A káposztást rizs a képen is ott van, ezt szoktuk enni köretnek sült húsokhoz :)
Savanyított káposztából meg rizsből áll lényegében, szerintem itt is találsz ilyen receptet, de szólj ha érdekel az enyém, szívesen beírom csak külön képem nincs hozzá ezért nem tudtam feltölteni :)
Szép estét:
Orsi

Szuszka
Szuszka Sat, 2013-01-05 15:18

Szia Orsi
Érdekelne a receptje s ha lehet akkor írd meg nekem.
A kép az jó igy is.
Köszi Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-01-05 16:30

Káposztás rizs:

Fél kg savanyított káposzta
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
kevés olaj
ízlés szerint só, bors

Az olajon a hagymát a káposztával együtt megdinszteljük, amíg a káposzta meg nem puhul. A rizst megfőzzük külön, majd hozzáadjuk a káposztához. Sózzuk, borsozzuk!

bakfitty
bakfitty Fri, 2013-01-04 18:52

Kedves b-ors! Csak szólok, hogy javítsd ki a tojások darabszámát valahol. :-) Egyébként tetszik a recepted, elmentettem!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2013-01-04 22:04

Jaj köszi hogy szóltál, átírtam 7re :)
Örülök hogy tetszik a recept!!

376
zsemle 4 db
tej 0.5 l
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 7 db
petrezselyem 1 csokor