Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött szűzpecsenye

Töltött szűzpecsenye
Töltött szűzpecsenye
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző napról maradt párolt káposzta, volt itthon még egy darabka kolbász, így hát kitaláltunk valamit okosat.

Kand Úr

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd vágunk egy lyukat a közepébe. A kolbászt és az egyik fokhagymát feldaraboljuk, és a lyukba tömködjük. Ha kész, bedörzsöljük sóval és borssal, majd a másik fokhagymával.
  2. A sütőt 220 fokra előmelegítjük. Közben egy tepsibe öntjük a vizet és az olajat, majd egy félbevágott hagymát is mellérakunk, lefedjük alufóliával, és 25-30 percre a sütőbe rakjuk.
  3. Utána, az alufóliát levéve, visszarakjuk 30 percre, és közben a pecsenyelével locsolgatjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 429
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Macs & Kand Úr

Mióta szakács: 2015.05.31.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbásszal és fokhagymával töltött szűzpecsenye, szűzpecsenye töltve

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Blazsanna
Blazsanna Sun, 2015-11-29 12:09

Ezt én csak úgy készítettem, hogy a kolbászt karajszeletbe töltöttük, de keresztanyámnál kóstoltuk ezt a fajta változatot, és nekem sokkal jobban ízlett! Omlósabb, szaftosabb és nem száraz, mint a karaj. A recepted alapján biztosan ki fogom próbálni.

397
sertésszűz 250 g
kolbász 75 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint