Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke kovex konyhájából

Töltött csirke kovex konyhájából
Töltött csirke kovex konyhájából
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nagyon sokszor készítettek szüleim töltött csirkét. Akkoriban, még nem lehetett külön combot vagy mellét kapni, így sokkal gazdaságosabb volt, mint pl. a rántottcsirke.

Ami megmarad, azt hidegen szendvicsnek fogyaszthatjuk. A  zsírjával megkenjük a kenyeret, és teszünk rá húst és tölteléket. Savanyúsággal kitűnő, akár tízóraira is csomagolhatunk gyerekeinknek.

hozzávalók / 4 adag

A csirke előkészítéséhez és sütéséhez

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét kívül- belül besózzuk, és állni hagyjuk, amíg a tölteléket összekeverjük.
  2. A zsemléket meleg vízbe beáztatjuk.
  3. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olajon megdinszteljük, ha kész, hűlni hagyjuk.
  4. A zsemlékből kifacsarjuk a vizet, és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kihűlt hagymát,  tojást, fűszerezzük.
  5. A csirkébe beletöltjük a tölteléket, és hústűvel összetűzzük a nyílást (vagy vastag cérnával bevarrjuk).
  6. A zsírt beletesszük a tepsibe, rátesszük a csirkét, beszórjuk a sültcsirke fűszersóval, vízzel felöntjük kb. a tepsi feléig.
  7. Alufóliával befedjük a tepsit, és 150 fokon 1,5 óráig  sütjük.
  8. Levesszük a fóliát, és a maradék tölteléket a csirke mellé tesszük, ha van otthon csirkemáj, akkor azt is beletehetjük a zsírba. 
  9. Visszatesszük a sütőbe a tepsit, és kb. 30 percig 250 fokon állandó locsolás mellett, pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 841
elküldve: 1
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kovex

Mióta szakács: 2011.12.24.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egész csirke töltve, sült töltött csirke, sült csirke töltelékkel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovex
kovex / kovex Tue, 2012-03-27 20:06

Kedves Wasabirozi! Kíváncsian várom a receptjeidet, eddig nem sokat mutattál főzési tudományodból! :))

1471
csirke 1 db
csirke fűszersó 0 ízlés szerint
sertészsír 30 dkg
zsemle 4 db
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
tojás 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
majoranna 0 ízlés szerint