Nosalty Logó

Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Töltött dagadó Olaszné Anci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 1177 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.6 g

Zsír

  • Összesen
    551.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2784.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1018.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1015 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 5883 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dagadót felszúrjuk (vigyázva, ki ne lyukadjon). Kívül-belül megsózzuk, állni hagyjuk.
  2. A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  3. A zsömléket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk, egy keverőtálba tesszük. Hozzáöntjük a vöröshagymás keveréket, beleütjük a két nyers tojást, fűszerezzük és alaposan összekeverjük.
  4. A főtt tojásokat kockára vágjuk, lazán beleforgatjuk a töltelékbe.
  5. Az előkészített dagadóba töltjük, a végét bevarrjuk, vagy hústűvel összetűzzük. Spárgával átkötözzük, mint a szalámit. Így nagyobb az esély, hogy nem reped ki és megtartja a formáját.
  6. Tepsibe rakjuk, olajat öntünk alá és egy pohár vizet, fóliával letakarjuk (én a gázsütőm 7-es fokozatán kellett süssem másfél óráig).
  7. Majd levesszük róla a fóliát és mindkét oldalát pirosra sütjük. Vigyázzunk, ne száradjon ki, mert nem tudjuk szépen szeletelni. Szeletelés előtt jól lehűtjük.
  8. Húslevesből készült aszpikkal 2x lefényezzük, tálra rendezzük, majd tetszés szerint megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12826
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Nagyon finom bort ajánlok ízlés szerint, kinek mi a finom, Sziveszterkor pezsgőt. Mégegyszer BUÉK mindenkinek !

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Karácsonyra készítettem ezt a hidegtálat, a választék bővítése céljából. Elég szerencsés vagyok a családommal, mert majdnem mindent szeretnek, köztük a hidegkonyhai készítményeket is. A hóembert fehér vajretekből készítettem. A kalapja, a sálja, az orra sárgarépa, a gombjai és a szemei szemes borsból készültek. A seprűje egy kis fenyőág. Lapka sajtból, hópihe szaggatóval két kis hópihét is tettem a tálra, amit szintén lefényeztem a hóemberrel együtt. Ha Karácsonyra már nem, Szilveszterre még el lehet készíteni. Sok sikert hozzá, BUÉK !

Hozzászólások

Csiki Piroska

Szia Ancikám! Ez nagyon finom, hasonlót én is szoktam készíteni, csak ajánlani tudom mindenkinek. A tálalás viszont számomra utánozhatatlan, és az a hóember... Gratulálok. Piroska

Olaszné Anci

Édes Piroskám ! Olyan gyönyör?ségek kerülnek ki a te kezeid közül is,amik fantasztikusan jó ízlésr?l árulkodnak. A tálalásom nem utánozhatatlan, hisz nagyon is egy hullámhosszon vagyunk veled ! A hóember meg nem nagy kunszt ! Már a gyerekek is tudnak hóembert építeni. Sok puszi és ölelés neked is. Anci

Évi néni

Kedves Anci! gyönyör?, mint minden, amit készítesz. Annyira irigykedem, hogy te ilyen szépet tudsz. Gratulálok. Szeretettel: Évi néni

Olaszné Anci

Kedves Évinéni ! Köszönöm szépen ! Megsúgom, hogy ebben a pillanatban is sül a finom,gyönyör? kenyerem, amit viszont neked köszönhetek !Szeretettel ölel: Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci! Mi is imádjuk ezt a fincsi kaját. Soha sem értettem, miért ilyen drága maga a dagadó, hiszen a cocának ez "csak a hasa alja". Amiért érdemes mégis elkészíteni, az az utánozhatatlan íz? töltelék, ami itt adja ki legjobban a mennyei zamatát. Nagyon jó ötletnek tartom a belekevert f?tt tojásokat. Én így még nem csináltam, de természetesen ki fogom próbálni. Köszi az ötletet: Éva

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Tényleg nagyon fincsi ez a " csak hasa alja " hidegen-melegen egyaránt. Nyugodtan próbáld ki, nem fogsz csalódni benne. Sikeres próbálkozást és jó étvágyat kívánok az elkészült finomsághoz !B.U.É.K. Anci

Salamon Csilla

Kedves Ancika:) Tudtam,hogy a Tiéd:))Cuki a hóemberkéd:)Nagyon ízléses a tálalás:) Boldog Új évet kívánok és sok szépet:) Csilla.

Olaszné Anci

Kedves Csilla ! Kedves t?led, köszönöm szépen. Receptekben gazdag, Boldog Újévet és jó egészséget kívánok neked a 2013-as évre:Anci

TraRita

Ancika! Gyönyör?, mint mindig mindened! :) Szilveszterre én is ilyet készítek, már a hozzávalókat beszereztem :) További jó sütést, f?zést! B.Ú.É.K.! Üdv: Rita

Olaszné Anci

Kedves Rita ! Nagyon örülök. Sok sikert kívánok és persze jó étvágyat hozzá ! B.U.É.K. neked is! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Torma

Ancikám, ez IS gyönyör?! Te, hidegtál-mester! Guszta is nagyon, és a hóember tünci! Retekbõl és répából faragtad? Gratula, Puszillak, Torma :)

Olaszné Anci

Kedves Torma ! Köszönöm, kedves vagy. A tünci hóember igen, retekb?l és répából van. Neked is sok puszi. B.U.É.K ! Anci

Bató Edit

Ancikám, a hóembered leny?göz?, te szobrásznak is jó lennél :)) A husid meg csodás, nagyon tetszik a f?tt tojásos töltelék. Békés, szeretetben gazdag új évet kívánok Neked! Edit

Olaszné Anci

Kedves Editkém ! Örülök, hogy tetszik a " hóbácsi ". A szobrászat azért egy kicsit nehezebb dolog, az nekem nem menne ! A husit jó szívvel ajánlom hidegen- melegen egyaránt finom. Én is Nagyon Boldog, Sikerekben Gazdag Újévet kívánok szeretettel: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Még csak a kis képet láttam a többi közt, amikor a hóemberkére nézve tudtam, hogy a Te alkotásod, és valami hidegtálas megoldás.:-O Nagyban nézve, egész egyszer?en éhes tud lenni az ember az ily felséges étek láttán, holott , szerintem sokan már a hús hússal kombinációt nem igazán szeretnénk még csak hallani sem...legalábbis egy id?re:-o Anci! Ez a csodatál felséges, nagyon finomságos lehet, és a hóemberkéd tényleg feldobja, és még szilveszterre elkészíthet?.:-o Békés, boldog új évet kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Évám ! Köszönöm, aranyos vagy, egy hirtelen ötlet volt,hogy valami télies dísz legyen rajta. Ha már hó nincs.Készülök, mert megyünk Szilveszterezni !Puszi B.U.É.K.!Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Hó nincs, kissé mínuszos az id?, és nyomatják a szomszédok a hó helyett a petárdákat,már délután öt óra óta,- a kutyánk meg benn van a melléképületben, annyira fél szegény. :-(( A gyerekeim mennek ki hozzá,s?r?n, nehogy nagyon megijedjen.:-o Borzasztó némely ember öröme....ezek már Szent Este is nyomatták, el?ttünk és mellettünk lév? szomszédság,.....pedig az aztán tényleg nem az az ünnep volt, és mégis...van pénz, van petárda, ész nincs!!! Talán hoz nekik az új év?! Kívánom!! Jó szilveszterezést és B.U.É.K Nektek is!! :-O Éva

Olaszné Anci

Kedves Éva ! Megvolt a Szilveszter, két óra felé hazajöttünk, mert ebédre hívtam a gyerekeket. Nagyon jól éreztük magunkat, az Újév els? napja is remekül telt az unokákkal, gyerekeinkkel. Nektek is B.U.É.K.!Puszi: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Örülök, hogy a szilveszteri buli jól sikerült.:-O Az els? nap itt is nagyon jó volt, remélem, ebb?l talán következik, hogy jó lesz a többi is, ránk férne...:-O Szép hetet kívánok,.....a gyerekek sajna holnap már suliba mennek.:-((( Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek