r
Nosalty Logó

Töltött pizza Évi nénitől

Évi néni
Töltött pizza Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Pizzatészta

Töltelék

374
Kalória
16.4g
Fehérje
50.5g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
150.3g
Víz
127g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pizzatészta

Töltelék

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    150.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    901.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    2870 micro
  • β-crypt
    500 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 2232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

Pizzatészta

  1. Dagasztógép táljába mérjük az összes hozzávalót, és összedolgozzuk, míg az el nem válik a tál falától. Kelesztőtálban egy órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületen 6 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőlük, amit kb. 20-22 cm-es átmérőjű körré nyújtunk.
  3. A kihűlt tölteléket a tésztakör egyik felére halmozzuk, a másik felét a tésztának ráhajtjuk, széleit felhajtogatva bezárjuk a tésztát.
  4. A töltött pizzát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tetejét megkenjük tejföllel.
  5. 250 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

Töltelék

  1. A hagymát kockára vágjuk, és egy kanál olajon megpirítjuk. Folyamatosan adjuk hozzá a negyedelt gombát, a kápia paprikát, a félbevágott koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfű levelekkel.
  2. A tojásokat megfőzzük, lehűtjük, meghámozzuk, felkockázzuk akkorára, mint a gombát.
  3. A párolt tölteléket kihűtjük, hozzáadjuk a mini mozzarellát, a főtt tojásokat, és a tésztába töltjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x40

A pizza nálunk minden változatban biztos nyerő. Ezért ha tanácstalan vagyok, mit adjak a fiamnak, ez mindig siker.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...