r
Nosalty Logó

Fűszeres túróval töltött sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Fűszeres túróval töltött sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 1761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 7036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír

Alapanyagok

A sütéshez

Összesen 448 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    153.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    978.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1177 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1761 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152 g

Zsír

  • Összesen
    613.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    243 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    192 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3913.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    211 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4707 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 7036 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 45% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 448 kcal

Hozzávalók

Alapanyagok

A sütéshez

Elkészítés

Alapanyagok

  1. A sertéskarajt nyitott szeleteléssel vágjuk fel, majd kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  2. Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze. Fóliára terítsük ki vékonyan, majd feltekerve a fóliát, a két szélénél megcsavarva alakítsunk ki egy vékony, henger alakú formát. Tegyük 20 percre a fagyasztóba.
  3. A hússzeletek hosszanti oldalának méretét vegyük alapul, majd a tölteléket vágjuk el késsel kb. 2 cm-rel rövidebb darabokra. Csavarjuk bele a szeletelt sonkába, majd tegyük a hússzeletekre, és egyenként hajtsuk fel, mint egy roládot (az oldalait fordítsuk be hajtáskor, ne tudjon kifolyni a töltelék). Rögzítsük hústűkkel vagy ennek hiányában fogpiszkálókkal.

A sütéshez

  1. Panírozzuk be a roládokat, közben forrósítsuk fel az olajat. Fontos: Az olaj hőmérséklete ne legyen 160-170 Celsius foknál magasabb, mert akkor előfordulhat, hogy belül még nyers marad a hús.
  2. A kisült roládokat vágjuk fel rézsútosan szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti körettel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 16279
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 05.

Ajánló

Amennyiben nem sikerült eltalálni a sütési hőfokot, és a felvágáskor azt tapasztaljuk, hogy néhol nyers a hús, akkor a teendőnk az, hogy mikrohullámú sütőbe tesszük két percre magas fokozaton, és a nyers részek átpárolódnak. Igaz, a panír már nem lesz ropogós, de még mindig jobban járunk, mint kidobni a félig sült ételt, hiszen felszeletelve az olajba többé már nem tudjuk visszatenni. Nagykonyhákban is használják ezt az eljárást amúgy hasonló esetekben. Köretként adhatunk mellé a bundázott ételekhez megfelelőt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres túróval töltött sertésborda
Kornél 167 recept

A hústekercseket sokan kedvelik, éppen ezért számtalan elkészítési módozata lehetséges. Az alábbi recept tölteléke lehet elsőre vadítónak tűnik, mégis nagyon jól harmonizál a sertéshússal.

Hozzávalók

Alapanyagok

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?