Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres túróval töltött sertésborda

Fűszeres túróval töltött sertésborda
Fűszeres túróval töltött sertésborda
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hústekercseket sokan kedvelik, éppen ezért számtalan elkészítési módozata lehetséges. Az alábbi recept tölteléke lehet elsőre vadítónak tűnik, mégis nagyon jól harmonizál a sertéshússal.

hozzávalók / 4 adag

Alapanyagok

A sütéshez

ajánlat

Amennyiben nem sikerült eltalálni a sütési hőfokot, és a felvágáskor azt tapasztaljuk, hogy néhol nyers a hús, akkor a teendőnk az, hogy mikrohullámú sütőbe tesszük két percre magas fokozaton, és a nyers részek átpárolódnak. Igaz, a panír már nem lesz ropogós, de még mindig jobban járunk, mint kidobni a félig sült ételt, hiszen felszeletelve az olajba többé már nem tudjuk visszatenni.

Nagykonyhákban is használják ezt az eljárást amúgy hasonló esetekben.

Köretként adhatunk mellé a bundázott ételekhez megfelelőt.

Szólj hozzá!

elkészítés

Alapanyagok összeállítása

  1. A sertéskarajt nyitott szeleteléssel vágjuk fel, majd kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre.
  2. Készítsük el a tölteléket: A sajtot reszeljük le, a szalonnát kockázzuk fel apróra (5x5 mm), a snidlinget aprítsuk fel. Tegyünk a juhtúróhoz egy kanálnyi tejfölt, őrölt köményt, sót és borsot, majd az előkészített alapanyagokkal együtt jól keverjük össze. Fóliára terítsük ki vékonyan, majd feltekerve a fóliát, a két szélénél megcsavarva alakítsunk ki egy vékony, henger alakú formát. Tegyük 20 percre a fagyasztóba.
  3. A hússzeletek hosszanti oldalának méretét vegyük alapul, majd a tölteléket vágjuk el késsel kb. 2 cm-rel rövidebb darabokra. Csavarjuk bele a szeletelt sonkába, majd tegyük a hússzeletekre, és egyenként hajtsuk fel, mint egy roládot (az oldalait fordítsuk be hajtáskor, ne tudjon kifolyni a töltelék). Rögzítsük hústűkkel vagy ennek hiányában fogpiszkálókkal.

A sütés

  1. Panírozzuk be a roládokat, közben forrósítsuk fel az olajat. Fontos: Az olaj hőmérséklete ne legyen 160-170 Celsius foknál magasabb, mert akkor előfordulhat, hogy belül még nyers marad a hús.
  2. A kisült roládokat vágjuk fel rézsútosan szeletekre, és tálaljuk ízlés szerinti körettel.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 856
elküldve: 3
receptkönyvben: 190
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
167 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túróval töltött göngyölt hús, túróval töltött húsrolád, túrós hústekercs

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1773
csontos sertéskaraj 0.75 dkg
juhtúró 15 dkg
kanadai bacon 10 dkg
feketeerdő sonka 10 dkg
snidling 1 csokor
tejföl 1 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
juhsajt 10 dkg
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 15 dkg
tojás 2 db
napraforgó olaj 6 dl