r
Nosalty Logó

Kolbászkrémes borjútekercs

Lizinka_
Kolbászkrémes borjútekercs
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

431
Kalória
30.6g
Fehérje
8.1g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
258.8g
Víz
109.6g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    258.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3874.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1680 mg
  • Nátrium
    1607 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1035.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    811 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2663 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2506 micro
Összesen 1720 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A húst négy, egyenletesen vékony szeletekre vágjuk. (Ezt a legjobb a hentestől kérni.) Kiklopfoljuk, megsózzuk, és hűtőbe tesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk. A tisztított gombából 20 dkg-ot szintén nagyon apróra darabolunk. Én ehhez a művelethez egy univerzális aprítógépet használok. Az olajon üvegesre fonnyasszuk a hagymát, majd rátesszük a vágott gombát, és jól összesütjük. Ezután következik a finomra vágott petrezselyem és a só. Átkeverjük a gombás masszát, és félretesszük hűlni.
  3. A sütni való nyers kolbászból kiszedjük a tölteléket, és egy tálra tesszük. A hússzeletekre először a kolbászkrémet kenjük, majd erre a gombás pépet. Felgöngyöljük. A tekercseket nyílásukkal lefelé egy deszkára rakjuk.
  4. Tépünk egy-egy nagyobbacska alufólia darabot, és erre vékony szelet margarint teszünk. Erre helyezzük egyenként a hústekercseket, melyek tetejére is helyezünk egy szelet margarint. Az alufóliába szorosan becsomagoljuk a húst. Előmelegített sütőbe tesszük a kis csomagokat, és kb. 50 percig sütjük.
  5. A maradék margarint megolvasztjuk, és beletesszük a felszeletelt 30 dkg gombát. Ízlés szerint sózzuk. Amikor puha, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
  6. A megsült tekercsekről levesszük a fóliát. A hústekercsek gyönyörű pirosak, aranybarnák lesznek. A fóliában keletkező pecsenyelevet belekeverjük a gombás mártásba. Melegen, tetszőleges körettel és a gombás mártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40

A hentesnél megláttam a friss borjúhúst, és rögtön megfogalmazódott bennem a hétvégi ünnepi ebéd. Régen készítettem, itt volt az ideje, hogy szerepeljen a vasárnapi menüben. Látványra, ízre, különleges és finom!

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek