r
Nosalty Logó

Töltött padlizsáncsónakok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dori5525
Töltött padlizsáncsónakok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1364 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    224 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    536 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5805 micro
  • Lut-zea
    659 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    438 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.2 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    78 mg

VÍZ

  • Összesen
    3027.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    363 mg
  • D vitamin:
    196 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    748 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    2145 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    23220 micro
  • Lut-zea
    2635 micro
Összesen 1364 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    657 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 fej hagymàt apróra vágunk, megdinszteljük. 2-2 db paprikát és paradicsomot aprítóban ledarálunk, ha a hagyma megpirult, hozzáadjuk őket. Mehet hozzá kevés házi paradicsomlé és víz.
  2. 6 db padlizsán belsejét kikaparjuk, és aprítóba ledaráljuk, majd együtt főzzük a “lecsóalappal”, sózzuk, borsozzuk az egészet.
  3. Ha megfőtt, aprítunk petrezselymet (igény szerint) és hozzáadjuk, pár percig még a tűzön hagyjuk a ragut. Ehhez még 3 aprított főtt tojást és annyi zsemlemorzsát adunk, hogy ne legyen túl leveses.
  4. A félbevágott padlizsánokat egymás mellé tesszük egy tepsibe, és visszatöltjük bele a megfőtt ragut.
  5. Tetejére 1 db tojást összekeverünk kb 4-5 ek. tejföllel és rácsorgatjuk. 180 fokon pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 804
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Dori5525 2 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...