r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 3. (vega)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Töltött padlizsán 3. (vega)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6585 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5761.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1646 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    351.1 g

Zsír

  • Összesen
    376.9 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23044.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    6650 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    898 mg
  • Foszfor
    6167 mg
  • Nátrium
    8936 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    2386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2486 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1095 micro
  • Kolin:
    461 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2252 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    2744 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2890 micro
Összesen 6585 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    68 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd ketté vágjuk és a közepüket kés segítségével eltávolítjuk, hogy kis "csónakokat" kapjunk. Kicsit megsózzuk és félretesszük.
  2. Az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
  3. Rövid ideig fedő alatt pároljuk a pörkölt alapot, majd megfűszerezzük és belekeverjük a főtt búzát. Kevés vizet adunk hozzá, és kb. 20 percig főzzük. Figyeljünk, hogy teljesen el ne párologjon a víz, mert akkor leéghet az étel.
  4. Hozzákeverjük a rizst és kb. kétszer annyi vizet, és 5 perc alatt, lassú lángon hagyjuk párolódni.
  5. Ha langyosra hűlt, belekeverjük az apróra felkockázott mozzarellát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és az egész tojással "összefogjuk" a tölteléket.
  6. Konyhai papírtörlővel leitatjuk a só hatására apadlizsánok belsejében képződő levet, és egyesével megtöltjük.
  7. A tepsit vékonyan kiolajozzuk és sorban egymás mellé tesszük a fél padlizsánokat. Kb. 1,5 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedve, 180 C-os sütőben kb. 30 percig inkább pároljuk, mint sütjük.
  8. Az utolsó 5 percben eltávolítjuk az alufóliát, és hagyjuk kicsit megpirulni a tetejét.
  9. Főtt burgonyával és egy nagy kanál tejföllel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 252
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 120289
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 13.

Ajánló

A készítés során a padlizsánok közepéből kivájt húst vékonyan felszeleteljük, és a @{cukkíni-lecsó:cukkíni-lecsó 1.} mintájára készíthetjük el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött padlizsán 3. (vega)
ze(n)derta 188 recept

Újabb példája annak, hogy hús nélkül is lehet nagyon finomat főzni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek