r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 8.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Töltött padlizsán 8.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 65 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 437 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    561 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1161 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 873 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    824 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt kettévágjuk, a belsejét kivájjuk.A fél padlizsánokat és a kivájt, apróra vágott padlizsánt besózzuk, ésfél órára állni hagyjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymátmeghámozzuk,finomra vágjuk.
  3. A vajon megfuttatjuk a kétféle hagymát.
  4. Hozzáadjuk a darált húst. Folyamatosan keverjük, amíg morzsás nem lesz.
  5. Belekeverjükaz apróra vágott padlizsándarabokat.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomkonzerv felét. Megszórjuk oreganóval, sózzuk, borsozzuk, 10 percig pároljuk.
  7. A padlizsánt leöblítjük, lecsepegtetjük. Megtöltjük a húsos masszával.
  8. Tűzálló tálba simítjuk a maradék paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a megtöltött padlizsánokat. Megszórjuk mandulaforgáccsal, reszelt sajttal.
  9. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 8980
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 20.

Ajánló

Marhahús helyett darált pulykacombot szoktam használni. Mellé rizst, tarthonyát tálalok a családnak, magamnak hajdinát. Egy adagban kb. 20 g szénhidrát van, e mellé éppen illik 2-3 dkg hajdina 20-30 g szénhidrátja.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött padlizsán 8.
8zsuzsa8 208 recept

A receptre egy német nyelvű, török ételeket tartalmazó szakácskönyvben bukkantam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.