r
Nosalty Logó

Töltött padlizsán 6. - füstölt tarjás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mida
Töltött padlizsán 6. - füstölt tarjás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1468.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5874.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    838 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    3834 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    334 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a vágott részt megkenjük citromlével, és a padlizsánt újra összeillesztjük. Sütőben 20 percig sütjük.
  2. A füstölt tarját nagyon apró kockákra feldaraboljuk.
  3. A megsült padlizsán belsejét műanyag kanállal kikaparjuk és kockára vágjuk.
  4. A tojásokat villával felverjük, a felkockázott padlizsánt és a füstölt tarját hozzáadjuk, majd ízesítjük a hagymával, a paradicsompürével, sóval, borssal és egy serpenyőben kicsit megsütjük.
  5. A padlizsán héjába visszatöltjük ezt a híg rántottát, vékony sajtszeletekkel beborítjuk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9647
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 21.

Ajánló

Többféle töltött padlizsán recept van a NoSalty-n is, de próbáljátok ki ezt is. Nem fogjátok megbánni! 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a komaasszonyomtól (lányom keresztanyjától) kaptam vagy 15 évvel ezelőtt. Azóta rendszesen készítjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...