r
Nosalty Logó

Füstölt virslis padlizsánhajó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt virslis padlizsánhajó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2133.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    1026 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    1150 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1967 micro
Összesen 974 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    194.5 g

Zsír

  • Összesen
    245.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8532.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1610 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    626 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    4105 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2842.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    812 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    511 micro
  • β-karotin
    4601 micro
  • β-crypt
    771 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    7868 micro
Összesen 3895 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, hosszanti irányba kettévágjuk, belsejét kikanalazzuk. Igyekezzünk óvatosan, de minél nagyobb mélyedést csinálni. A padlizsánokat enyhén sózzuk.
  2. A kukoricát lecsepegtetjük, átmossuk.
  3. A 3 fej hagymát nagyobb kockákra vágjuk, és kókuszzsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a kikanalazott padlizsánhúst, majd kis idő múlva a kukoricát és a felkockázott paradicsomot. Sózzuk, borosozzuk, a zöldségeket összesütjük.
  5. Legvégül a durvára vágott petrezselyem, a bazsalikom és a chili kerül a zöldségek közé.
  6. A virsliket hosszában félbe vágjuk.
  7. Egy-egy fél virslit fektetünk a padlizsánhajók aljába, majd erre kanalazzuk a zöldséges ragut.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A padlizsáncsónakokat olívaolajjal vagy kókuszzsírral (ilyenkor nyáron úgyis folyik) meglocsoljuk. Kenjünk pici zsiradékot alájuk is.
  10. 25-30 perc alatt készre sütjük.
  11. A sütés utolsó harmadában sajtot szeletelünk a csónakokra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6063
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hidegen és melegen is remek étel. A padlizsánt süssük teljesen krémesre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?