Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bécsi fiákerpecsenye

Bécsi fiákerpecsenye
Bécsi fiákerpecsenye
105 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazán finom, ízletes, téli köret. Osztatlan sikert aratott, nálunk toplistás recept lett!
Forrás: Lajos Mari

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat áztassuk be langyos vízbe kb. 20 percre. (Majd alaposan mossuk meg őket, hústűvel több helyen szurkáljuk meg, csomagoljuk szemenként alufóliába, rakjuk tepsire, és 180 fokos sütőben süssük puhára kb. 1 óra alatt.)
  2. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a szalonnát, adjuk hozzá a hagymakarikákat, az áttört fokhagymát. Élénk tűzön pirítsuk 1 percig.
  3. Enyhén sózzuk, jócskán borsozzuk, lefedjük, és mérsékelt tűzön addig pároljuk, amíg a hagyma teljesen megpuhul, de még nem esik szét.
  4. Közben összekeverjük a tejfölt és a snidlinget, hűtőbe tesszük.
  5. A puha krumplikat a sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd kicsomagoljuk az alufóliából, hosszában félbevágjuk őket. (Aki szeretné, óvatosan lehúzhatja a héjukat is, könnyen leválik.)
  6. A krumplik belsejét villával darabosra lazítjuk-kócosítjuk, majd tetejüket megrakjuk kb. 2 evőkanálnyi szalonnás hagymával, és a behűtött tejföllel azonnal tálaljuk. (Ha vendégvárónak készítjük, akkor az előre elkészített szalonnás-hagymás krumplikat tálalás előtt kenjük meg 1-1 kanál tejföllel, és sütőben forrósítsuk át. Kenegetéshez így is kínálhatunk hozzá még hideg tejfölt.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 737
elküldve: 9
receptkönyvben: 204
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

szalonnás-hagymás sült krumpli, hagymás szalonnával töltött burgonya, tejfölös krumpli töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

803
burgonya 8 db
füstölt szalonna 20 dkg
vöröshagyma 5 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
napraforgó olaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 4 dl
snidling 1 csokor