Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli nyárson

Brokkoli nyárson
Brokkoli nyárson
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Báječná Žena májusi számában olvastam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben pár percet főzzük (nem szabad szétfőzni!). Kiszedjük a vízből, hideg vízzel leöblítjük, és szitán lecsurgatjuk.
  2. Hurkapálcikákra tűzzük,és kiolajozott sütőformába (tepsibe) rakjuk.
  3. A felvert tojást sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a főzőtejszínt. Jól összekeverjük
  4. Teszünk bele 1-2 ek prézlit (sűrűség szerint), és még egyszer átkeverjük.
  5. Ezzel az öntettel leöntjük a brokkoli rózsákat, és megsütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 473
elküldve: 2
receptkönyvben: 166
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkoli csőben sütve, sajtos brokkoli, brokkoli saslik

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

flikflak
Flikflak / flikflak Sat, 2010-10-23 15:29

Szia Mária :o)
Csak egy javaslat, ha van esetleg otthon rozmaringbokrod.
Ha átszúrtad a brokkolirózsákat hurkapálcával, akkor a készített lyukakon át inkább a rozmaringszárra fűzd fel őket. Egyrészt a "belső fűszerezésről" is gondoskodik, másrészt pedig felettébb mutatós :o)
Jó hétvégét!
flikflak

ejiku
Maria. / ejiku Sat, 2010-10-23 22:17

Szia flikflak!
Koszi az otleted,de sajnos nem hasznalhatok rozmaringot mert a ferjem nem szereti a rozmaring izet.ugy hogy egy kicsit az o izlesehez is kel alkalmaszkodnom.de boztos kifogom probalni mert en viszont imadom az izet.Neked is jo hetveget.En munkaban toltom a kassza mellett(Tescoban).
Maria

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-09-06 11:32

Kedves Maria!
Egyszerű és finom! Ez kell nekem. Biztos, hogy megsütöm. Köszi, Edit.

215
brokkoli 300 g
ementáli sajt 80 g
tojás 2 db
főzőtejszín 100 ml
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek