r
Nosalty Logó

Brokkoli nyárson

Maria.
Brokkoli nyárson
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

218
Kalória
11.2g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
87.3g
Víz
117.4g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
2.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    655.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 218 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    349.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    731 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3061 micro
Összesen 865 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben pár percet főzzük (nem szabad szétfőzni!). Kiszedjük a vízből, hideg vízzel leöblítjük, és szitán lecsurgatjuk.
  2. Hurkapálcikákra tűzzük,és kiolajozott sütőformába (tepsibe) rakjuk.
  3. A felvert tojást sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a főzőtejszínt. Jól összekeverjük
  4. Teszünk bele 1-2 ek prézlit (sűrűség szerint), és még egyszer átkeverjük.
  5. Ezzel az öntettel leöntjük a brokkoli rózsákat, és megsütjük őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A Báječná Žena májusi számában olvastam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...