Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött karalábé másképpen

Töltött karalábé másképpen
Töltött karalábé másképpen
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűbb elkészíteni ezt a változatot, mint kapargatni a karalábé belsejét, és gazdaságosabb is. Én még az anyukámtól tanultam, így készítem mindig, és finom is.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a leveleket és forrázzuk le, majd tegyük szűrőbe, és ha lecsöpögött, terítsük törlőpapírra.
  2. A karalábét hámozzuk meg, mosás után vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
  3. A húst keverjük össze a rizzsel, tojással, sóval, borssal, és töltsük a levelekbe (10 db lesz kb.), A kiterített levél csúcsával szemben lévő oldalra tegyünk fél maréknyi tölteléket henger alakban eligazítva, és tekerjük fel, majd a két oldalát nyomjuk be az ujjunkkal.
  4. Olajból, lisztből, fűszerpaprikából készítsünk rántást, és öntsük fel kb. 1 liter vízzel, és forraljuk fel, majd tegyük bele a karalábét és a gombócokat. Annyi víz kell hozzá, hogy egy ujjnyira ellepje a gombócokat. Sózzuk ízlésünk szerint, aki szereti, ételízesítőt is tehet bele. Főzzük alacsony lángon puhulásig, 40-50 perc. Figyeljünk, le ne kapja az alját, óvatosan, fakanállal alányúlva keverjük meg párszor.
  5. Tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött karalábélevél

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
karalábélevél 10 db
karalábé 3 közepes db
darált sertéshús 60 dkg
rizs 1 bögre
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
víz 10 dl
tejföl 5 ek