r
Nosalty Logó

Töltött káposzta Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Töltött káposzta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 381 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 3041 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Töltelék

Káposzta

Összesen 95 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.2 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2287 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    317 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 381 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.3 g

Zsír

  • Összesen
    160.3 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18295.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    14470 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    2535.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    418 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    867 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    186 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4770 micro
Összesen 3041 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Töltelék

Káposzta

Elkészítés

Töltelék

  1. Töltelék: a darált húst összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával, tojással, nagy lyukú sajtreszelőn belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd beleöntjük a rizst, és az egészet homogén masszává gyúrjuk.
  2. Körülbelül 4 cm átmérőjű golyókat formálunk belőlük, és beletöltjük a káposztalevelekbe, keresztbe felgöngyöljük, és a két oldalát visszahajtjuk. Ha esetleg marad ki töltelék, abból is ugyanakkora méretű golyókat formálok.
  3. Káposzta: egy 5 literes lábosban pici olajon megpirítjuk az apró kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk először a megtisztított, felaprított vöröshagymát, picit pároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott fokhagymát, és tovább pároljuk.
  4. Ha üvegesre párolódtak, hozzáadjuk a borókabogyót, az egész borsot és a köménymagot, és 2-3 percig alacsony lángon pirítjuk, hogy a szemek héja kipattogjon. Ezután hozzáadjuk a pirospaprikát, őrölt borsot, sót, babérlevelet, a csípős paprikát (ízlés szerint),a szálas káposzta felét, körülbelül 2 dl vizet, és jól átforgatjuk.
  5. Utána a káposztára ráültetjük a káposztalevélbe göngyölt húsgolyókat, illetve a káposztalevél nélkülihúsgombócokat is. Befedjük a maradék káposztával, és egyenletesen, alacsony hőfokon, körülbelül 2 órát főzzük. Időnként megrázogatjuk a lábast, vagy egy fakanállal óvatosan megemeljük a káposztát, hogy ne égjen le. Rántás nélkül készítem!
  6. Tálalása: friss tejföllel.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5164
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött káposzta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

A makrobiotikus étkezés szerint a savanyú káposzta az egyik legegészségesebb étel, melyet télen és nyáron egyaránt fogyaszthatunk. Természetesen a hasonló, magyaros változat megterhelheti az emésztőrendszert, de ettől függetlenül a káposztában lévő értékes vitaminok, ásványi anyagok jótékonyak, és nagy része megmarad, a lassú, alacsony lángon végzett főzésnek köszönhetően.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Töltelék

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek