r
Nosalty Logó

Töltött kaliforniai paprika paradicsomszósszal

Little Chef
Töltött kaliforniai paprika paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előkészületek

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a szószhoz

300
Kalória
21g
Fehérje
18g
Szénhidrát
16.7g
Zsír
328.3g
Víz
110.5g
Koleszterin
3.9g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészületek

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a szószhoz

Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészületek

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a szószhoz

Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészületek

Hozzávalók a töltelékhez

Hozzávalók a szószhoz

Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1316.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    328.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1972 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 300 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5266.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    3221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    7886 micro
  • β-crypt
    1853 micro
  • Likopin
    18409 micro
  • Lut-zea
    1725 micro
Összesen 1198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    478 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    1115 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

Előkészületek

  1. Megmossuk a paprikákat.
  2. Félbevágjuk, ezután eltávolítjuk a csumáját a magokkal együtt.
  3. A paprikák belsejét jól megsózzuk.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A száraz zsemlét beáztatjuk langyos vízbe.
  2. Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk a hagymát, gombát és a petrezselymet, majd hagyjuk kihűlni.
  3. Míg a gombás keverék kihűl, addig összeállítjuk a húsmasszát: A darált húst egy edénybe tesszük, a tojást egy villával felverjük, majd hozzáadjuk. A zsemléből alaposan kinyomkodjuk a vizet, majd egy villa segítségével szétnyomkodjuk. és hozzáadjuk a masszához.
  4. Miután kihűlt a gombás keverékünk, azt is hozzáadjuk a húshoz, majd sóval, borssal és fűszerpaprikával fűszerezzük.
  5. Ha mindezzel kész vagyunk, megtöltjük a paprikákat, majd egy tűzálló tálba helyezzük őket. Betoljuk az előmelegített sütőbe.
  6. Mielőtt a paprikák készen lennének, megszórjuk a tetejüket sajttal.

Hozzávalók a szószhoz

  1. A hozzávalókat egy kis fazékba tesszük, néha megkeverjük, és megvárjuk, míg felforr.
  2. Levesszük a tűzről, és a tűzálló tálba helyezett paprikák alá öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Az iskolában egyik hétfő reggeli főzésórán ezt az isteni receptet kellett elkészíteni, ott is, illetve itthon is nagy sikere volt ennek az ételnek. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek