r
Nosalty Logó

Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

Gombagasztro
Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

töltött paprika

kaporszósz

741
Kalória
28.9g
Fehérje
20.6g
Szénhidrát
61g
Zsír
347.5g
Víz
144.4g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 2957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír

töltött paprika

kaporszósz

Összesen 119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    657 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    356 micro
Összesen 741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6475.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1586 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    2630 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1390.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1657 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    873 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1422 micro
Összesen 2957 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

töltött paprika

  1. Dinszteljük meg a hagymát kis olajon, és adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és pároljuk puhára.
  2. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát. Pároljuk együtt pár percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Vágjuk ketté a paprikákat, szedjük ki a csumát, majd töltsük meg a gombás darált hússal. Tegyük hőálló tálba őket, kenjük meg tejföllel, és pici sajtot reszeljünk rájuk.
  4. 180-200 fokos sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. A kapormártáshoz a kaprot vágjuk apróra, és dinszteljük meg pici olajon. Szórjuk meg liszttel, keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel.
  6. Folytonos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a maradék tejfölt, forraljuk össze, és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.
  7. A sült, töltött paprikákat az így elkészített mártással melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

A töltött paprika felturbósított változata. Azért szeretem, mert különleges benne a gombás töltelék, és a vendégek is nagyon szeretik a kaporszószt! Nem nagy ördöngösség, simán a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni. Szóval teli találat minden szempontból. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek