Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással

Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással
Gombás darált hússal töltött paprika kapormártással
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött paprika felturbósított változata. Azért szeretem, mert különleges benne a gombás töltelék, és a vendégek is nagyon szeretik a kaporszószt! Nem nagy ördöngösség, simán a kezdő háziasszonyok is el tudják készíteni. Szóval teli találat minden szempontból. 

hozzávalók / 4 adag

töltött paprika

kaporszósz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Dinszteljük meg a hagymát kis olajon, és adjuk hozzá a darált húst. Ízesítsük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és pároljuk puhára.
  2. Adjuk hozzá az apró kockákra vágott gombát. Pároljuk együtt pár percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.
  3. Vágjuk ketté a paprikákat, szedjük ki a csumát, majd töltsük meg a gombás darált hússal. Tegyük hőálló tálba őket, kenjük meg tejföllel, és pici sajtot reszeljünk rájuk.
  4. 180-200 fokos sütőben süssük 20 percig, amíg a teteje aranybarna lesz.
  5. A kapormártáshoz a kaprot vágjuk apróra, és dinszteljük meg pici olajon. Szórjuk meg liszttel, keverjük 1-2 percig, majd öntsük fel alaplével vagy vízzel.
  6. Folytonos keverés mellett hagyjuk besűrűsödni 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a maradék tejfölt, forraljuk össze, és vegyük le a tűzről. A mártás elkészítése folyamatos keverést igényel, különben csomós lesz.
  7. A sült, töltött paprikákat az így elkészített mártással melegen tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült töltött paprika, töltött paprika felturbózva, töltött paprika kaporszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

735
csiperkegomba 250 g
darált sertéshús 300 g
tv paprika 5 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 2 teáskanál
tejföl 3 dl
sajt 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 púpozott ek
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 150 g