Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kalács

Töltött kalács
Töltött kalács
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy családi összejövetel alkalmából próbáltam valami jó és egyszerű kiadós ételt csinálni, ez sült ki belőle, azóta is sokszor csinálom :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta készítése

Töltelék készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta készítése

  1. A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
  2. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, vajat, végül hozzáöntjük az élesztős tejet, majd jól összedolgozzuk a tésztánkat.
  3. Kb. 30-35 percig hagyjuk kelni.
  4. Ha megkelt, két részre osztjuk, 2 kalácsunk lesz belőle.
  5. Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk. Mindkét darabot kinyújtjuk. A tészta két oldalát egy pizzavágóval bevagdossuk, ferdén, kb. 2 ujjnyi vastagon, hogy maradjon hely a tölteléknek.
  6. Ha elkészült a töltelék, a tészta közepére töltjük. A végét visszahajtjuk, majd a tésztacsíkokat a töltelékre hajtogatjuk, egyet jobbról, egyet balról, amíg tartanak a csíkok. Majd tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük még, majd 180 fokon sütjük

Töltelék készítése

  1. Apróra vágjuk a hagymát, a baconszalonnát, a sárgarépát pedig kisebb kockákra. A gombát tisztítjuk, és azt is kisebb darabokra szeljük .
  2. Egy serpenyőben olívaolajat teszünk, és elkezdjük benne lepirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, a répát és a bacont is. Egy kicsit átpirítjuk.
  3. Ha ez kész, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd pirospaprikával megszórjuk, egy csöpp vizet teszünk hozzá, és készre pároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mbernadett

Mióta szakács: 2016.03.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
receptverseny: Somat húsvéti receptverseny
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sós kígyórétes, gombás-répás kelt tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Béba_43
Béba_43 Wed, 2017-04-05 18:56

Édesen, vaníliás túrókrémmel készítettem. Percek alatt elfogyott.

597
finomliszt 60 dkg
vaj 7 dkg
friss élesztő 3 dkg
tej 3 dl
tojás 1 db
cukor 2 csapott ek
darált sertéshús 40 dkg
csiperkegomba 20 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
olívaolaj 3 ek
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál
sárgarépa 1 közepes db