r
Nosalty Logó

Panzerotti sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Panzerotti sütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 483 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 1929 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Összesen 206 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2009 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 483 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.2 g

Zsír

  • Összesen
    84.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8036.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1392 mg
  • Nátrium
    5545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    765 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    16468 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1929 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    850.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1743 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízzel elkeverjük a mézet és az élesztőt, 6-7 perc alatt letakarva felfuttatjuk.
  2. Az élesztős vizet összedagasztjuk a többi alapanyaggal, megkelesztjük egy óra alatt.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk 0,5 cm vékonyságúra, derelyeszaggatóval (13 cm átmérőjű) kerek lapokat szaggatunk belőle, majd a tésztát a formára terítve egyik felébe tetszőleges tölteléket teszünk, ráhajtjuk a tészta másik felét, és a szaggató segítségével összenyomjuk az oldalát.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét olajjal.
  5. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen gőzben (alulra egy vízzel félig telt tepsit teszünk) 10 perc alatt megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 10839
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Panzerotti sütőben
Évi néni 1830 recept

Ezt a "mini pizzát" olajban szokták kisütni, de gondoltam, így kis olajat megspórolok a szervezetemtől.

Hozzászólások

Ági78

Szia Évi néni! Nagyon finomnak néz ki! :) Mentettem! Puszi: Ági

Évi néni

Szia Ági! Igen, az volt. Azért legközelebb jobban megtömöm. Üdv: Évi néni

Éva-Anyóca

Guszta, finomságos csoda. Mentés, készíteni fogom, a süt?m meggyógyult!!!, a hét elejére már remélem, hogy én is .:-) Ez a hét a fekv?s betegség és nem f?zés-sütés hete volt, borzalom.:-( Szép vasárnapot! A következ? hét már jobb, el fogom készíteni.:-) Éva-Anyóca

Torma

Gyors javulást ! Küldök egy napos ölelést, Torma :)

Éva-Anyóca

Torma! Jaj de aranyos vagy, köszönöm, már érzem is a meleg napsütés átölel? sugarait, erre nagyon nagy szükségem van, volt!!!!! :-D Szép napot kívánok! / Itt csodás hó esett kés? este, és még ma reggel is,...és iszonyat hideg nincs, de elég az a -1 fok, és a hó. Bentr?l szép, de már nem igen vágyom rá... Tavaszra, napra, friss üde leveg?re igen...azt várom. / Kicsit még bágyadtan, de már itt vagyok, és most nézem, millió klassz receptr?l maradtam le,...de hát, most a betegség volt az úr...:-( Bepótolom, nézel?dök ezerrel, kinél micsoda finomság van,... És még egyszer köszönöm a napot! :-D Éva-Anyóca

Torma

Cuki vagy! T :)

Évi néni

Sajnálom, hogy megbetegedtél. Én is három hétig fetrengtem ugyanebben az állapotban, tudom mir?l beszélsz. Torma könnyen küld napot, náluk 42 fok van. Bár már csak nálunk is jönne a kikelet. Gygyulj meg minél hamarabb és aztán f?zés ezerrel. Puszi: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! Köszönöm, na neeeee !! : -három hétig?!?! Az sok, sokk!! Én már múlt hétf? óta kínlódom, csak nem gondoltam, hogy ennyire bele fogok mászni...:-((( De igaz, még mindig nem teljesen tiszta a helyzet, és a fejem se..:-(( Igen, igaz , most per pillanat egy becsületes tavasszal is nagyon elégedett lennék!!, de nagyon:-)) Aztán jöhet az igazi nyár! :-)) Iparkodom, t?lem telhet?en napról napra észhez térni, jobban lenni, kikecmeregni ebb?l a megfázásos bonyodalomból,:-) , - pedig ez nem is influenza, és remélem, senki nem is kapja el a családból!!!,- nem hiányzik semmilyen szempontból sem! :-) Lassan jön vissza az illat és íz érzékelés,..pocsék érzés...:-(( Szép estét, és szép keddet kívánok! Éva-Anyóca

Évi néni

Évi! Akkor úgysem bánod, ha nem írom le részletesen a most elkészült (éppen eszem) rikottás baconos pirított gnoccimat? Úgysem éreznéd. Na nem leszek szenya, ha felépülsz, és leírom, készítsd el, mert annyira jó, hogy azt szavakkal nem lehet elmondani. Gordon Ramsayt?l láttam a minap. Légy er?s, ez az influenza, csak nem beszélünk róla. Gyógyulj és f?zz. Puszi: Évi néni

Éva-Anyóca

Kedves Évi néni! De jópofa!! Ez az influenza, csak sunyi mód nem beszélve róla????? Akkor gatya felkötés!! :-) Majd jelentkezek, és igen, legyél szíves azt a finom csodát, amit épp ettél, mikor írtál, megírni nekem is.:-)) A csudába, akkor ez tényleg még tarthat nekem egy darabig, ...azért nem vagyok én még jól..:-(( Gordon jöhet!! :-)) Már nem személyesen....nem: azt az ugrálást nem bírnám ki , meg pattogást, amit csinál, nem bír öt percre nyugton maradni...:-)) Elnézem, nagyon profi, néha nevetek , néha mondom, hogy nyugodj már le, mert nem a recire figyelek, hanem a nagy gesztikulálásra,...de nem hallja...:-)) Amúgy jó fej.:-)) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Torma

Szia Évi néni! Szépek, mint mindig! A sajtot a tészta " elnyeli" sütés közben, ezért lettek az en sajtos zsemléimb?l is "sajtbarlangos bucik"! T :)

Évi néni

Szia Torma! Legközelebb a tetejére is teszek és akkor nem tol ki velem. Jelentem, most ébredezik Józsi harmadik gyermeke mellettem. Szemmel tartom. Te csak akkor eteted meg, miel?tt sütni szeretnél vele, vagy mindig készen áll a megfelel? mennyiség? kovász? Üdv: Évi néni

Torma

Szi Évi néni :) de izgi! Na, kicsit trükkös a vadéleszt?s kovász tartása, de nem nagy ügy ez sem. Ha gyakran sütsz, akkor hagyhatod a konyhapulton ( kb 20-25 fokban szeret igazán); nem kell h?t?be tenned. Mivel gyakran használod és eteted, így mindig aktív. Annyival eteted, amennyit kiveszel az üvegb?l. Én általában 200-250 ml- t használok egy kenyérhez, azt pótolom. A literes üvegeim félig vannak, kb 2 adag kovász van bennük állandóan. Persze lehet kevesebb kovásszal is sütni; a dagasztás nélküli kenyeremnél egynegyed bögrényit használtam, de akkor tovább kell keleszteni ( 12 óra/ egy éjszaka). Ha h?t?ben van, és egy hétig, vagy tovább nem használtad, akkor muszáj "éleszteni"- mert nem aktív. Ha nagyon dormant állapotban van ( híg lesz és kicsit szürkés folyadék alakul ki a tetején), akkor tovább tart az élesztés; lehet 8-12 óra is...hagyod felmelegedni a konyhapulton szobah?mérsékletre, aztán megeteted 2 ek liszttel és 2 ek vízzel....pár óra múlva megismétled...azután már " felfortyan" :) Az is lehet, hogy nyakon lehet önteni egy egész adag etetéssel....hallgass az intuíciódra is...minden kovász más! Nekem a Rozska még mindig lassúbb, mint a Jani... Minél többet dolgozol velük, annál jobban megismered ?ket. Az ízük is érlel?dik id?vel és egyre jobb lesz! Az er?sségük is növekszik... Én most a különböz? sütési formákkal kísérletezem...ropogós, vagy puha héj.... Várom a következ? beszámolót, írjál részletesen, ha van id?d, mert kiváncsi vagyok a fejleményekre, meg a Te tapasztalatodra, észrevételeidre is! Kellemes hetet, Torma:)

Évi néni

Szia Torma! Köszönöm szépen. Most beleugrottam a mély vízbe. Tegnap Józsit nem láttam túl fittnek, de készítettem vele egy kenyeret és ugyan sokáig kelesztettem, de a kenyér rendben volt, tehát ?t feltöltöttem. Találtam a h?t?mben egy fél üveg, legalább 2 hónapos kovászt az üvegek közé bepasszírozva, na ?t is ,-mivel még akkor nem olvastam a leveledet, ugyanúgy feltöltöttem, mint a Józsit. Hát kíváncsi vagyok mire megyek velük. Izgalmas. Ha a régi is életre kel, az kész csoda lesz. Lehet, hogy Józsikám azért lanyhább, mert csak kb. 14-15 fokon tartom. Egy a lényeg, hogy végzi a dolgát. Köszönöm a segítséget. Szép napot! Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek