r
Nosalty Logó

Sakktábla fonással készült kígyórétes

Hajni pöttyös konyhája
Sakktábla fonással készült kígyórétes
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

621
Kalória
19.7g
Fehérje
65.3g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
76.3g
Víz
84g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 276 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.7 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    76.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 621 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.9 g

Zsír

  • Összesen
    240.4 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6021.6 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    828 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    522.3 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    610.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    997 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 4952 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

  1. A langyos tejben egy csipet cukorral és 1 evőkanál liszttel felfuttatjuk az élesztőt 20 perc alatt. Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és egy jól kezelhető rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk. 2 részt félreteszünk, letakarjuk.
  2. A másik 2 részt egyforma méretűre körülbelül 3 mm vastagságúra kinyújtjuk közepébe hosszában elhelyezzük a töltelék felét, majd a két oldalát, végeit behatjuk, az illesztéseknél összezárjuk és megfordítjuk, hogy az illesztés alulra kerüljön. Ezt elvégezzük mindkettőnél. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket tisztes távolságra egymástól.
  3. Most kinyújtjuk a másik 2 rész tésztát körülbelül 2 mm vastagságúra, amit előzőleg félretettünk. Lehetőleg ugyanakkora legyen, mint az első 2 rész mérete volt.
  4. Ha kinyújtottuk őket, akkor 2 cm-es csíkokat vágunk belőlük és 45 fokos szögben jobbról is és balról is ráhelyezzük a kész rétesre, majd elkezdjük a szövést sakktábla mintázatban, felül és alul felváltva használva, a mindkét oldali csíkokat.
  5. Ezt a folyamatot elvégezzük mindkét rétesnél. A szélein kilógó részeket aláhajtjuk és megigazgatjuk, hogy szép egyenletes legyen. Körülbelül még 30 percet kelesztjük letakarva, majd lekenjünk 1 db felvert tojással és előmelegített 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és sréhen szeletelve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x40

Nagyon finom.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek