r
Nosalty Logó

Töltött fehér hagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Töltött fehér hagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2094 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    714 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    530 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    4642 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 349 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    87 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4284.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1624 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1800.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    334 micro
  • β-karotin
    3177 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    27854 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 2094 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1073 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megpucoljuk és hosszában a közepéig bevágjuk. Finoman ügyeskedve kiszedjük a belsejét, annyit, hogy a külső három hagymaréteg maradjon csak meg.
  2. A fehérbort és a zöldség alaplevet egy lábosban melegíteni kezdjük és ha felforrt, lejjebb vesszük alatta a lángot, majd beletesszük a hagymákat 3-4 percre, hogy kicsit megpuhuljanak. Kivesszük a hagymákat és hagyjuk lecsepegni és kicsit hűlni.
  3. Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd beletesszük az egyik hagyma finomra vágott belsejét és megpirítjuk.
  4. A hagymára dobjuk a darált húst, sózzuk-borsozzuk és szintén megpirítjuk.
  5. A húst római köménnyel fűszerezzük, hozzáreszeljük a fokhagymát és további 2-3 percig pirítjuk.
  6. Lehúzzuk a húst a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a paradicsompürét, majd az egészet visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg a paradicsomok szét nem mennek és be nem sűrűsödik.
  7. A paradicsomos-húsos töltelékhez annyi zsemlemorzsát adunk, hogy formázható tölteléket kapjunk. Belekeverjük a felaprított koriander felét.
  8. A hagymákat megtöltjük a húsos masszával és vágott felükkel lefelé egy kivajazott hőálló tálba tesszük. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Friss, aprított korianderrel tálaljuk, köretnek pedig gyakorlatilag bármi mehet hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7427
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az inspiráció újfent a Jamie Magazine-ból van, és újfent átdolgozva a recept. Szerintem irtó finom és nem kell félni, nem lesz tömény hagyma íze, hiszen a fehér hagyma alapvetően visszafogottabb ízű.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.