r
Nosalty Logó

Provanszi töltött hagyma

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Provanszi töltött hagyma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    694 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5174.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    2022 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    581 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    281 micro
Összesen 2093 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymáknak pucolás után levágjuk a tetejüket, kb. 5 mm-t. Majd a belsejüket kikaparjuk, hogy a hagyma lehetőleg egészben maradjon. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymákból kinyert és apróra összevagdosott hagymát. Rátesszük a darált húst, ami lehet lapocka is.
  2. Hozzányomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel szórjuk, és a többi fűszerrel is ízesítjük. Jól átpirítjuk. Mikor kissé kihűlt, hozzáütjük a tojást is, amivel elkeverjük. A zsemlemorzsát is belekeverjük.
  3. A tölteléket a lyukas hagymákba nyomkodjuk. Mindegyik tetejére egy darab sajtot fektetünk.
  4. Zsírozott tepsire pakoljuk,és előmelegített sütőben 210 fokon kb. 30-40 percet sütjük. Főtt rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1988
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 10.

Ajánló

Én szeretem az előgőzölt rizst, amit egyszerűen csak sós vízben kell megfőzni!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igaz, a fotón látható ételt én egyik karácsonykor készítettem el, de szerintem nem csupán ez az az ünnep, amikor ilyen finomságot falatozhatunk!!! Bármilyen alkalomra kitűnő fogás, de akár hétköznapra is megfelel..... :-))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...