Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött hagyma

Töltött hagyma
Töltött hagyma
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a meleg brokkolisalátánál időigényesebb köret, de megéri a fáradságot, nagyon finom. Sült csirkéhez, sertés-vagy marhahúsos ételek mellé kínálhatjuk. A recept szintén innen.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet.
  2. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.
  3. A hagymák belsejét óvatosan kivesszük úgy, hogy csak a két külső réteg maradjon. A lyukas belsejű hagymákat olívaolajjal vékonyan kikent, hőálló tálra ültetjük.
  4. A kenyérszeleteket a petrezselyemmel együtt turmixban morzsoljuk, és két evőkanálnyit félreteszünk belőle. A maradékhoz hozzáadjuk a kikanalazott hagymabelsőket és azzal is turmixoljuk. Kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat.
  5. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba.
  6. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
  8. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 53 856
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 156
elkészítve: 16/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

töltött vöröshagyma, hagyma töltve, vöröshagyma töltve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PiriButyok
Butyok / PiriButyok Sun, 2012-12-02 14:47

Kedves Petra!

Elkészítettem én is a receptet. Ici-picit munkás étel, de rízzsel tálalva tökéletes főétel. Gratulálok a recepthez!

andilawyer
andilawyer Fri, 2012-09-14 12:22

Kedves Petra!

Köszönöm a receptet, feldobja a néha unalomba hajló köreteket egy ilyen variáció! Egyébként egyszerűbb elkészíteni, mint elsőre tűnik (legalábbis nekem)... :)

Andi

csirkefüge
fügemenza / csirkefüge Fri, 2011-12-16 14:46

Ma ez volt az ebéd, nem volt itthon bacon és petrezselyem, csak egy kevés májat és a zsírját turmixoltam a töltelékbe, így is nagyon finom lett! Mezei sajt került a tetejére, főételként tálaltam vele sült olivába forgatott sárgarépával és karalábéval. Köszi a receptet! A hagyma belezés igen vicces, nem indul, aztán hirtelen kiugrik a belseje :-)

kicsivik
kicsivik / kicsivik Mon, 2011-04-04 20:14

Nálunk is sikert aratott: rozmaringos sült csirkecomb mellé adtam fel köretnek. Fehérhagymából készítettük kíváncsiságból, mert még sosem próbáltuk és nagyobbak is, mint a vöröshagyma. Parmezán helyett mezei trappistát kapott a tölti, és 3 pirított zsemlét morzsoltunk bele. Nem is jutott hely a tölteléknek, jutott még a csirkecombok bőre alá is, meg a hagymákra és köré... Aztán meg mind bele a pocakunkba. Köszi a remek ötletet és a többit is számolatlanul!

312
vöröshagyma 3 nagy fej
bacon 2 szelet
kenyér 2 szelet
parmezán sajt 50 g
petrezselyem 10 szál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint