Nosalty Logó

Töltött burgonyaladik bolognai módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Töltött burgonyaladik bolognai módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 394 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 1575 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A burgonyához

A tetejére

Összesen 108 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 394 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    83.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    496 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1281 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    936.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    491 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    447 micro
Összesen 1575 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    378 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat alapos mosás után héjában megfőzzük. A vízbe tesszük a köménymagot, a babérlevelet és 1 evőkanál sót.
  2. Amíg a krumpli fő, addig elkészítjük a darált húst bolognai módon. Kevés olajat öntünk az edénybe, belereszeljük a megtisztított vöröshagymát, áttörjük bele a fokhagymagerezdeket. Kicsit dinszteljük, majd rádobjuk az előzőleg jól átmosott darált húst. Sózzuk egy kicsit, és addig pirítjuk a húst, amíg a leve elfő. Ekkor beletesszük a feldarabolt hámozott paradicsomokat, paradicsomlevet, befűszerezzük (bors, pirospaprika, oregano), és egy csipetnyi cukorral is megszórjuk. Alaposan összerottyantjuk, ha még úgy ítéljük, sózzuk meg.
  3. A krumplit a forrástól számított kb. 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
  4. A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
  5. A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a „ladikokat”.
  6. Kivajazott tűzálló tálba sorakoztatjuk a „ladikokat”, lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Levesszük az alufóliát, a kalapkákat megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a reszelt sajttal, és pirulásig sütjük még.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 40184
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 18.

Ajánló

Petrezselyemmel díszítve azonnal tálaljuk, igazán csak frissen jó. Vegyes idénysalátát vagy ecetes savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Réges-régen Nagymamám is készített nekünk darált hússal töltött krumplikat, ennek az "ízemléknek" a hatására alkottam meg ezt a változatot.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Végre itt van ez a csoda! Finom, laktató, guszta, akár ebéd akár vacsora, köszönöm szépen, hogy feltetted.:-D Szép hetet kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

:-) Gondoltam, hogy észreveszed! Amikor beszéltünk róla a múltkoriban, eszembe jutott, hogy itt nincs még fent, nosza - gondoltam - akkor tenni kell ezügyben valamit! Köszönöm szépen! Nektek is szép hetet kívánok! Nálunk a gyerk?cöknél már nagyban Mikulás- és Jézuska láz van :-)! Üdv: Anita

Éva-Anyóca

Kedves HossoAni! :-D Örülök, hogy ezt a csodás-laktató finomságot, ami az utolsó villáig, falatig elfogy, és megéri elkészíteni,- ide is felkerült, jó ötlet volt.:-O Köszönöm, mostanság elég s?r?n telnek a hetek, a fiunk szalagavatózott november 10-én, holnap megyek a lánnyal "házt?znéz?be " a helyi gimibe, ott a várva várt továbbtanulási lehet?sége, érdekli, már múlt héten 12-én, este egy iskolai bemutatkozó beszélgetésre elmentünk, hát holnap megnézi, mi fán terem a gimi,bepillantás tanórákba!! , ( én is oda jártam, de nem ilyen tanítási-tanulási rendszerben!!! :-O ) , és persze: még jó sok felelés és dolgozat van el?ttük, és nem mellesleg mindkett? a felvételire is készül,az év elején, meg az év végi nagy dobásra, az mondjuk a fiamé, az érettségi.:-O Ennek ellenére, természetesen, azért mert 18. és 14. évesek, bizony várják a Télapót, és alkudozni tudnak itt a "Télanyóval", mit szeretnének...:-o, meg persze a Karácsonyt. Aztán,...majd kiderülnek a dolgok...:-o Én is alkudozok, remélem, meghallgat a Jézuska, igyekeztem a lehet? legjobb lenni, persze, hogy így volt-e, nem én döntöm el.:-o Szép hetet még egyszer és köszönjük! Éva-Anyóca

Mucianyus

Kedves HossoAni! Valóban a darált húst kell átmosni? Nem elég jól lecsöpögtetni, ha túl nedves? Üdv! Mucianyus

Törölt felhasználó

Kedves Mucianyus! Ha nem én darálom le a húst, arra az esetre gondoltam. Pl. boltban megveszem a húst, amit darálva kérek, akkor el?tte az nem lett átmosva. Egy tésztasz?r?ben szoktam elvégezni az átmosást, és hagyom kicsit lecsepegni a mosogatóban. Természetesen ha én darálom a húst le, akkor el?tte egészben mosom meg a húst. Üdvözlettel: Anita

toth.brigi

darált hús megmosni? :O

Törölt felhasználó

A nem darált húst is átmossuk, nem? Ha pl. a boltban/hentesnél az ott kimért húst darálva kéred, akkor szerintem szükséges. Üdv: Anita

Hozzávalók

A burgonyához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.